22 Οκτ 2012

Δωρεάν τα προϊόντα χωρίς απόδειξη;

Δωρεάν θα δικαιούνται να παίρνουν οι καταναλωτές τρόφιμα, ρούχα, αλλά και κερασμένο καφέ ή γεύμα αν οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις. Με την τιμωρία αυτήν απειλούνται όσοι φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει το...
υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σύντομα στους νέους Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών αναμένεται να εντάξει διάταξη με την οποία όσοι επιχειρηματίες δεν «κόβουν» απόδειξη αμέσως θα δίνουν το δικαίωμα στον πελάτη τους να αγοράζει χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο του προϊόντος ή της υπηρεσίας.
Η συγκεκριμένη υποχρέωση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ισχύει στην Κροατία, όπου μάλιστα εκεί οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να την αναγράφουν και στους τιμοκαταλόγους. Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να μειώσει τη φοροδιαφυγή, δίνοντας ένα «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών.
Πληροφορίες θέλουν επίσης τον υφυπουργό να θεσπίζει αυτή την υποχρέωση όχι μόνο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και για εκείνους που πωλούν προϊόντα. Δηλαδή, η εφαρμογή της θα είναι για δικηγόρους, γιατρούς, ηλεκτρολόγους, ταξί, υδραυλικούς, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ, κ.λπ., όπως και για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών κ.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More