27 Μαΐ 2012

Προκλητική παρέμβαση Αμβρόσιου υπέρ Χρυσής Αυγής


Προκλητική παρέμβαση έκανε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μέσω του προσωπικού ιστολογίου του όπου διατυπώνει τις θέσεις του για τα πολιτικά κόμματα και την πολιτική συγκυρία. Συγκεκριμένα για τη Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Οι απόψεις σας είναι μεν σεβαστές, εμείς όμως δεν τις ασπαζόμαστε!» ενώ θεωρεί ατυχές το περιστατικό του «εγέρθητι» που τα Μέσα Ενημέρωσης χρησιμοποίησαν για να εκθέσουν τη Χρυσή Αυγή «καταπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας μερίδας του Ελλήνων πολιτών».
Στην μακροσκελή επιστολή του ο μητροπολίτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η συμπεριφορά του στελέχους της Χρυσής Αυγής με το γνωστό εκείνο και τόσο αστείο «εγέρθητι» προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ υπήρξεν όχι απλώς ακατανόητη, αλλά και απαράδεκτη! Μόνο ζημιά επέφερε στην παράταξή του.
Κι εμείς προσωπικά την καταδικάζουμε απερίφραστα, καθ’ όσον ο σεβασμός πρός κάποιον εμπνέεται, δεν επιβάλλεται! Αλλά ένα πολιτικό Κόμμα δέν μπορεί να κρίνεται από την συμπεριφορά ενός μέλους του. Κρίνεται από τις αρχές, τις οποίες πρεσβεύει, όπως επίσης καί από το Πρόγραμμά του. Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;»
Η επιστολή τιτλοφορείται «Έχουμε άραγε δημοκρατικό πολίτευμα σήμερα;» και διατυπώνει την οργή που προκάλεσε στον μητροπολίτη Αμβρόσιο η στάση του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη που αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Αμέσως μετά ο μητροπολίτης εκφράζει τη θλίψη του από την παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Μανώλη Μιχαλάκο.
Διαβάστε την αναφορά του μητροπολίτη Αμβρόσιου εδώ http://mkka.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More