16 Σεπ 2011

SOS για την παιδική θνησιμότητα

Η παιδική θνησιμότητα παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, παρά τη βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια Μειώθηκε το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας παγκοσμίως, σύμφωνα με τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που τονίζουν, ωστόσο, ότι περισσότερα από 21.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και ότι απαιτούνται περισσότερα χρήματα.

Η παιδική θνησιμότητα παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, παρά τη βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια
Μειώθηκε το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας παγκοσμίως, σύμφωνα με τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που τονίζουν, ωστόσο, ότι περισσότερα από 21.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και ότι απαιτούνται περισσότερα χρήματα.
Ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν ετησίως πριν φτάσουν στην ηλικία των πέντε ετών μειώθηκε στα 7,6 εκατ. παγκοσμίως το 2010, σε σύγκριση με τουλάχιστον 12 εκατ. το 1990, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της UNICEF και του ΠΟΥ για την παιδική θνησιμότητα.
Ακόμα και στην Υποσαχάρια Αφρική έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση, καθώς οι θάνατοι των παιδιών μειώθηκαν στο μισό και πλέον την τελευταία δεκαετία, όμως οι στόχοι που έθεσαν τα Ηνωμένα Εθνη το 2000 για μείωση του αριθμού τους κατά τα δύο τρίτα έως το 2015 δεν έχουν επιτευχθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More