2 Ιουλ 2011

Κατσικάκι στο Φούρνο με Πιλάφι - Η συνταγή της κυριακής.

 
Συστατικά
  • 1,5 κιλό κατσικάκι (μπούτι)
  • 200 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
  • 1/2 κιλό κρασί λευκό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε το κρασί, αρκετό ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου στους 160ο C. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Μετά τις δύο ώρες το ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε νερό, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το λεμόνι και τέλος το πιλάφι. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο ξανά σκεπασμένο. Το ψήνουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι και αποσύρουμε. Καλή σας όρεξη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More