Νοστιμότατα ντοματένια κεφτεδάκια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Συνοδέψτε τα με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές!
YΛΙΚΑ► 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
► 1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
► 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
► 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
► 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
► αλάτι,πιπέρι
► 5 κ.σ. νερό
► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα ντομάτας
► 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
► 1 κ.σ. πελτέ
► 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
► αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας προσθέτοντας σιγά σιγά τις 5 κουταλιές νερό. Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τους κεφτέδες,ίσα να πάρουν χρώμα.Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Bάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις. Tελειώνουμε το μαγείρεμα των κεφτέδων, βράζοντας μαζί με τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου