28 Μαΐ 2011

Κεφτεδάκια χωρίς αβγό με σάλτσα ντομάτας - Η συνταγή της κυριακής.

Νοστιμότατα ντοματένια κεφτεδάκια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Συνοδέψτε τα με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές!
YΛΙΚΑ
450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
αλάτι,πιπέρι
5 κ.σ. νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


για τη σάλτσα ντομάτας
2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας προσθέτοντας σιγά σιγά τις 5 κουταλιές νερό. Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια.  Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τους κεφτέδες,ίσα να πάρουν χρώμα.Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Bάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά  και  αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις. Tελειώνουμε το μαγείρεμα των κεφτέδων, βράζοντας μαζί με τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More