Υπήρξε μάλιστα ένα “μπέρδεμα” καθώς με επιστολή τους ενημέρωναν για συζητήσεις που θα αφορούσαν στην “αµοιβαία ακαδηµαϊκή αναγνώριση” των κολεγιακών πτυχίων και όχι για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
Η χώρα μας, όπως είναι γνωστό, αρνείται ακόμα και να συζητήσει θέμα ακαδημαϊκής αναγνώρισης των κολεγιακών πτυχίων λόγω της συνταγματικής απαγόρευσης για ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποδεχόμενη μόνο την επαγγελματική αναγνώριση στα πλαίσια της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.
Τελικά δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα και προς το παρόν το υπουργείο πιστεύει ότι ότι έγινε... παρανόηση.
Το θέμα όμως της ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων από ξένα ΑΕΙ που παίρνουν οι απόφοιτοι κολεγίων στην Ελλάδας δεν έχει λήξει...
Ορισµένα κολέγια έχουν προσφύγει στη ∆ικαιοσύνη για το ζήτηµα. Σε λίγο καιρό αναµένεται η δηµοσίευση απόφασης του ∆ιοικητικού Εφετείου της Αθήνας µε την οποία υποχρεώνεται ο ∆ΟΑΤΑΠ (πρώην ∆ΙΚΑΤΣΑ, αρµόδιο για τις ακαδηµαϊκές αναγνωρίσεις πτυχίων εξωτερικού) να εξετάσει σχετική αίτηση αποφοίτου κολεγίου. Σύµφωνα όµως µε πηγές του υπουργείου Παιδείας, µόλις δηµοσιευθεί αυτή η απόφαση,η κυβέρνηση θα προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας.
Μήνυμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Μπούρα για την Επέτειο της
17ης Νοεμβρίου 1973
-
Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου και το διαρκές αίτημα της Ελευθερίας και της
Δημοκρατίας Η φετινή επέτειος των 50 χρόνων της εξέγερσης του…
Πριν από 3 ώρες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου