13 Αυγ 2010

Δείτε αυτή τη γοργόνα που μας έσπασαν τα νευρά… Απίστευτο νεκρό πλάσμα βρέθηκε σε λίμνη της Ρωσίας (;)-Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!


H γοργόνα βρέθηκε από έναν ψαρά και αρχικά είχε απαγορευτεί από τις εφημερίδες να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες. Πολλοί πάντως λένε ότι είναι ψεύτικες...
Δείτε τις ... και τα συμπεράσματα δικά σας...

"...Αυτό το παράξενο πλάσμα, που λέγεται ότι βρέθηκε στη Ρωσία, έχει… και όνομα και τιμή!
Το λένε «Μαρίνα» και στοιχίζει γύρω στις 10.000 δολάρια, τόσο τουλάχιστο το κοστολογεί αυτός που το έπλασε!
Γιατί, πίσω από την τρομακτική γοργόνα κρύβεται ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, ο 45χρονος γλύπτης Χουάν Καμπάνα (Juan Cabana).Τα μακάβρια δημιουργήματά του «γεννιούνται» στο... γκαράζ του σπιτιού του, αλλά δεν αποκαλύπτει την τεχνική του.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «Times» της Φλόριντας, όπου αρνήθηκε ακόμη και να φωτογραφηθεί ( εμείς όμως τον βρήκαμε και είναι ο κύριος από κάτω), παραδέχθηκε μόνο ότι χρησιμοποιεί αληθινά απομεινάρια ψαριών, τα οποία ψωνίζει από την αγορά και τα στηρίζει σε ρέπλικες ανθρώπινων σκελετών! Τα λεπτά και μακριά χέρια και τα δόντια προέρχονται από νεκρούς μπαμπουίνους και του τα πουλάει ένας επενδυτής από την Αφρική!

Ο κ. Χουάν Καμπάνα
«Αν έκανα όμορφες γοργόνες, δεν θα ενδιαφερόταν κανείς! Δεν έχω σκοπό να φτιάξω κούκλες ή παιχνίδια... Ξέρετε, μπορεί οι γοργόνες να υπήρξαν στ’ αλήθεια. Είναι πιο πιθανό ο άνθρωπος να προήλθε από τη θάλασσα, παρά από τον πίθηκο...» απαντάει στην ερώτηση γιατί κάνει τα πλάσματά του τόσο τρομακτικά.
«Οταν τελειώσω ένα κομμάτι, το πουλάω στις δημοπρασίες του eBay με μια μικρή ιστορία για το πώς, δήθεν, το βρήκα... Δεν κοροϊδεύω κανέναν. Η ιστορία είναι μέρος της Τέχνης...» υποστηρίζει ο Καμπάνα.

Διαβάζοντας όλο το άρθρο, η Espresso αν και αδικαιολόγητα, τραγικά θα έλεγα, μπερδεύει τον μύθο των Γοργόνων με εκείνο των Σειρήνων που απείλησαν τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, κρίμα για τις "φοβερές"" γνώσεις του αρθογράφου και την αξιοπιστία της εφημερίδας,
κάνει ουσιαστικά ένα copy-paste από δημοσιεύματα των Times, χωρίς και, ν' αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κάνοντας όμως μια πιό προσεκτική αναζήτηση στο google ανακάλυψα ότι,
αυτή η ιστορία είναι πολύ παλαιότερη!!!

Συγκεκριμένα, στο αγγλικό site Hoax-Slayer:
http://www.hoax-slayer.com/malaysian-mermaid.html
διαβάζουμε ότι:

...αυτές οι φωτογραφίες της γοργόνας έκαναν το γύρο του διαδικτύου,
μέσω e-mail, forums, μπλογκς απο το 2006 !!!
Παρουσιάζουν ένα παράξενο πλάσμα που μοιάζει με γοργόνα και υποτίθεται ότι ξεβράστηκε στην ξηρά.

Αυτή η παραλλαγή υποστηρίζει ότι η γοργόνα βρέθηκε σ' ένα νησί της Μαλαισίας.
Οι εναλλακτικές εκδοχές της είδησης επανεντοπίζουν την ανακάλυψη σε άλλα μέρη του κόσμου (...στην δικιά μας περίπτωση, σε Ελληνικών blogs και Ελλήνων χρηστών του Facebook, ...σε μιά άγνωστη λίμνη της Ρωσίας).
Ακόμα μια εκδοχή της είδησης υποστηρίζει ότι το πλάσμα είναι πραγματικά εξωγήινης προέλευσης !!!
Όπως ήταν αναμενόμενο, εντούτοις, η γοργόνα δεν είναι πραγματικό πλάσμα, με σάρκα αίμα και οστά, αλλ' αντιθέτως, ένα γλυπτό από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη, Juan Cabana.

Μια σειρά φωτογραφιών της γοργόνας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του μαζί με ένα ολόκληρο θηριοτροφείο άλλων παράξενων και θαυμάσιων δημιουργιών !!!
Ο κύριος Καμπάνας πούλησε αυτήν την γοργόνα και άλλες δημιουργίες του, μέσω των eBay δημοπρασιών με το ψευδώνυμο " SeaMystery".
Σύμφωνα με τα πρακτικά της δημοπρασίας στο eBay, η τελική προσφορά αγοράς για τη γοργόνα, καταγράφηκε στα 1,550.00 αμερικάνικα δολάρια !!!
ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι δίνει στα αντικείμενα του ένα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για να δημιουργήσει τον ενθουσιασμό για την πώληση και να προσθέσει ένα στοιχείο διασκέδασης.

Λέει ότι, ξεκαθαρίζει στις λίστες δημοπρασίας του eBay, ότι είχε κάνει τόσο αληθοφανή τα αντικείμενα μέχρι που η ίδια η περιγραφή της λεπτομέρειας να καταντάει βαρετή. Η προσθήκη μιας ιστορίας, λέει, παράγει πολύ περισσότερο ενθουσιασμό.
Υποθέτει ότι οι περισσότεροι απ' τους σοβαρούς αγοραστές θα καταλάβουν ότι οι ιστορίες είναι "στάχτη στα μάτια" (...άρα, αγοράζουν την απάτη εν γνώση τους)!
Οντως, μέσα στο πλαίσιο των αρχών και κανόνων του eBay, αυτή η υπόθεση δεν είναι αδικαιολόγητη.
Εντούτοις, όταν οι εικόνες και οι περιγραφές "καλπάζουν της φαντασίας" στο διαδίκτυο, δημιουργούν αστικούς μύθους (Urban Legends) και είναι ικανές να εξαπατήσουν πολλούς παραλήπτες, αρκετούς αφελείς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εικόνες λαμβάνονται από τις eBay δημοπρατικές λίστες και διανέμονται στο διαδίκτυο, εν αγνοία του κ. Καμπάνα, ...έτσι λέει ο ίδιος!

...Αυτό το τελευταίο, ας το πιστέψουμε παιδιά.
Αν ήθελε να προστατέψει τις εικόνες και να έχει αυτός και μόνο
την αποκλειστηκότητα, θα έβαζε copyright logos κ.λ.π.!!!

Μήπως κι αυτό είναι δημιούργημα του κυρίου Καμπάνα ???

Κάπου λέει, στην Μαλαισία (...άντε πάλι),
αιχμαλώτισε κάποιος ένα περίεργο πλάσμα με σώμα-κεφάλι γυναίκας και ουρά φιδιού!
Το αιχμαλώτισε ζωντανό αλλά στην πορεία, του ψόφισε!
Αποφάσισε να το εκθέσει σ' ένα γυάλινο κουβούκλιο, ...με το αζημείωτο!
Κάθε μέρα καταφθάνουν ντόπιοι και τουρίστες, να θαυμάσουν βαλσαμωμένη την γυναίκα δράκοντα, ...ρίχνοντας πάντα τον οβολό τους!

Συμπέρασμα:
Ότι λάμπει, δεν είναι Χρυσός!
Και καλά θα κάνουν, όσοι συνεχίζουν να διαδίδουν τέτοια παραμύθια να κόψουν την πλάκα, γιατί υποτιμάει την νοημοσύνη όλων μας,
είναι το λιγότερο, κακόγουστοι!
Οι αφελείς, λάτρεις του μεταφυσικού, πριν αρχίσουν να πιστεύουν σε ιπτάμενες κατσίκες και παρδαλές μαϊμούδες,
να σκέφτονται πρώτα και να ψάχνουν την εγκυρότητα της είδησης!!! ΟΚ ???

ΠΗΓΕΣ:
Espresso:
http://www.espressonews.gr/default.a...1&artID=966824

Hoax-Slayer:
http://www.hoax-slayer.com/malaysian-mermaid.html

Η γυναίκα-δράκοντας της Μαλαισίας:
http://www.filmspk.com/amazing-snake...you-see-it.htm

Το site του απατεώνα Καμπάνα:
http://www.thefeejeemermaid.com/
by UnrealAnubis.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More