Αναρτήθηκαν χθες, 28 Ιουλίου 2020, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων, Αποκλειομένων και Παρόχων Βιβλιοπωλείων – Εκδοτικών Οίκων του Προγράμματος Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2020, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr. 

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες δικαιούχων για επιταγές αγοράς βιβλίων για το 2020 Οι δικαιούχοι και πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων, από την Τετάρτη 29 Ιουλίου και ώρα 8:00 μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 23:59.



Δείτε αν είστε δικαιούχοι, πατώντας ΕΔΩ



Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.
Η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βρίσκεται εδώ:
Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση προκειμένου να αξιολογηθεί σωστά η ένστασή τους οφείλουν να:
  • έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα
  • αναφέρουν τον λόγο της ένστασης (π.χ. μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
  • τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής σάρωσης των δικαιολογητικών, οι δικαιούχοι μπορούν να τα καταθέσουν στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης ή να τα διαβιβάσουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέχρι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 13:00.

Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 23:59. Δεν δίνεται η δυνατότητα στους παρόχους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στο αρμόδιο ΚΠΑ2 ή να τα διαβιβάσουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο δεν εξετάζονται.
Το φετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίτερα, στις 24 Αυγούστου 2020 ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.