6 Φεβ 2019

Συνδυασμός για το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου......."Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"!

“ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ”

Η Κοινότητα, πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας, θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, εξελίσσεται αποκτώντας καινούριες αρμοδιότητες και ρόλο. Ο νέος νόμος (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι) με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση και τον έλεγχο των κοινών προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκλογή του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας με ξεχωριστή κάλπη, πέρα από αυτή για την εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην μία κάλπη θα ψηφίζουμε για Δήμαρχο-Δημοτικό Συμβούλιο και στην άλλη κάλπη θα ψηφίζουμε για Πρόεδρο Κοινότητας- Συμβούλιο Κοινότητας.
Εμείς, ως υποψήφιοι του συνδυασμού «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μεσολογγίου θέλοντας να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες που έχουν όραμα και θέλουν να γίνουν μαζί μας κοινωνοί των αλλαγών στην περιοχή μας. Τα τοπικά συμβούλια έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες (αρ. 83 Ν.4555/2018) και επαφίενται στα άτομα που τα αποτελούν να τις ενεργοποιήσουν. Όλα κρίνονται από την εφαρμογή τους και από τους ανθρώπους που πλαισιώνουν έναν θεσμό και ένα σύστημα.

Παρατηρούμε την Πόλη μας να μένει στάσιμη και να βαλτώνει. Τον πληθυσμό και τους νέους της να φεύγουν. Το χαμόγελο να χάνεται. Ωστόσο, την ίδια ώρα, διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν τόπο μοναδικό, ένα τόπο ιστορικό με εκπληκτικό τοπίο και φυσικό περιβάλλον. Έναν τόπο με ανεξάντλητες δυνατότητες, μια πόλη που μπορεί και πρέπει να γίνει σταθμός στη Δυτική και όχι μόνον, Ελλάδα.

Συμμετέχουμε λοιπόν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί θέλουμε:
·       να συνδιαμορφώσουμε την καθημερινότητά μας.
·       να ζούμε και να εργαζόμαστε στο Μεσολόγγι με αξιοπρέπεια.
·      να διατυπώσουμε και να υλοποιήσουμε προτάσεις για την αξιοποίηση των πόρων της περιοχής μας.
·     να βελτιώσουμε τα πράγματα στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στο οδικό δίκτυο, στο φωτισμό, στην καθαριότητα, στη διαχείριση των αποβλήτων, στον αστικό σχεδιασμό, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην πολιτιστική διαχείριση, στο σχεδιασμό πρόληψης φυσικών καταστροφών, στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
·        να δούμε τους δημόσιους χώρους να ζωντανεύουν, τους νέους να επιλέγουν το Μεσολόγγι ως τόπο κατοικίας και εργασίας, την τρίτη ηλικία να έχει αξιοπρεπή διαβίωση στην πόλη, τους ταξιδιώτες να επισκέπτονται το Μεσολόγγι για να το γνωρίσουν και να το θαυμάσουν, τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους, τα παιδιά να παίζουν και να χαίρονται, τους καλλιτέχνες να έχουν πηγές έμπνευσης, τους φοιτητές να αριστεύουν και να διαπρέπουν, τους αθλητές να προπονούνται και να πρωτεύουν.

Πιστεύουμε στη διαπροσωπική επαφή και στο διάλογο. Θα χαρούμε να βρεθούμε από κοντά, να γνωριστούμε, να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για την κοινότητα μας. Στις επαφές μας θα μας βοηθήσουν επικουρικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία θεωρούμε εργαλεία γνωστοποίησης και έτσι τα χρησιμοποιούμε. Για την επικοινωνία μας μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας στο e-mail koinotitamessolonghi@gmail.com , ενώ, αν θέλετε να μιλήσουμε, τηλεφωνήστε στο 698 776 7587 ώστε να κανονίσουμε συνάντηση από κοντά.

Οι θέσεις και οι τοποθετήσεις μας για τα θέματα της κοινότητας Μεσολογγίου θα δημοσιεύονται στον ιστότοπο https://koinotitamessolonghi.gr/
και δελτία τύπου θα αποστέλλονται σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σας καλούμε να γνωριστούμε από κοντά, να συζητήσουμε, να προτείνουμε και να ενδυναμώσουμε ό,τι μας ενώνει.

Μας ενδιαφέρει το αίσθημα της κοινότητας και το μέλλον την πόλης.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Όλγα Δασκαλή - Επικεφαλής Κίνησης, Νομικός - Διαχειρίστρια Πολιτιστικών Έργων, ΒΑ Νομικής Αθηνών, ΜΑ Ευρωπαϊκές Σπουδές KU Leuven.
Ανδριανή (Άντα) Χαλαζιά Βαλλιανάτου, Διευθύντρια Γυμνασίου Αιτωλικού - Φυσικός, Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΚΠΑ.
Γιώργος Λαμπρόπουλος, Επιχειρηματίας, BA European Studies, University of Hertfordshire, UK. BA Διοίκηση Κοινωνικών - Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων, ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Γιώργος Ντέκας, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Μηχανολόγος Τεχνικής Σχολής.
Κωνσταντίνος Βελτσίστας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Οικονομολόγος (ΑΣΟΕΕ) MSc Financial Economics City University, London.
Μάριος Βλαχογιάννης, Ιδιωτικός Υπάλληλος στο χώρο της Εστίασης.
Νεραντζής Παπαδόπουλος, Επιχειρηματίας με έδρα το Λονδίνο και εξειδίκευση σε Social Marketing & Επικοινωνία για την Βιομηχανία της Φιλοξενίας.
Κατερίνα Χαβαλίνα, Λογοθεραπεύτρια, Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας.
Νικόλαος Κ. Σταμάτης, Χημικός - Διευθυντής στο Λύκειο Ευηνοχωρίου.
Χρήστος Φούντας, Επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης - Μηχανολόγος  Τ.Ε.Ι Πατρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More