10 Σεπ 2016

To Facebook δεν θέλει να βλέπετε αυτή τη φωτογραφία

12-4-napalm-girl
Λογοκρισία
Την περίφημη φωτογραφία με το «κορίτσι των ναπάλμ», από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Βιετνάμ, αποφάσισε να λογοκρίνει το Facebook προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.
Οι λογοκριτές του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν ότι η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten αποτελεί προϊόν παιδικής πορνογραφίας – γεγονός το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα απλό λάθος.
Όταν όμως ο συντάκτης του σχετικού κειμένου, Τόμ Έγκελαντ, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το facebook διέγραψε τη φωτογραφία οι διαχειριστές της υπηρεσίας του απαγόρευσαν να αναρτήσει άλλα κείμενα.
Ο αρχισυντάκτης της Aftenposten απάντησε με ανοιχτή επιστολή και βίντεο προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δημιουργό του Facebook, δηλώνοντας ότι δεν θα αποδεχθεί τη λογοκρισία.
Η πληροφορία προκάλεσε και την αντίδραση της ίδιας της Παν Τι Κιμ Πατς, που απεικονίζεται στη φωτογραφία και η οποία ζει πλέον μόνιμα στον Καναδά.
«Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μήνυμα που μεταφέρει» δήλωσε η εκπρόσωπος του ιδρύματος «Kim Phuc»
info-war.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More