15 Σεπ 2016

Φωτογράφοι αποδεικνύουν πως όλες οι γυναίκες στον πλανήτη μας είναι πανέμορφες.


Το «The Ethnic Origins of Beauty» (Οι εθνικές προελεύσεις της ομορφιάς) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ και ερευνητικό έργο. Θέμα του είναι η εθνική ποικιλομορφία της ανθρωπότητας. Για να φτάσει στις καρδιές του κοινού διαφορετικών εθνών και πολιτισμών, επιλέχθηκε η κοινή γλώσσα της γυναικείας ομορφιάς.

Το έργο ξεκίνησε το 2002 αλλά είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο εφαρμογής μιας και από τη συλλογή του λείπουν ακόμη πολλές εθνικότητες. Μέχρι στιγμής, οι διοργανωτές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν περίπου 90 φωτογραφίες και βίντεο πορτρέτα εκπροσώπων περισσότερων από 50 εθνικών ομάδων από 15 χώρες σε 4 ηπείρους. Κάθε εθνικότητα (εθνική ομάδα) θα εκπροσωπηθεί από 3 νεαρές γυναίκες (3 φωτογραφίες πορτρέτων και 3 βίντεο συνεντεύξεις.) Το κάθε πορτρέτο συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με την εθνική ομάδα που εκπροσωπεί.
Η Ναταλία Ιβάνοβα είναι μια Ρωσίδα φωτογράφος και φωτορεπόρτερ, όπως επίσης και η συγγραφές του έργου. Ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως φωτο – ανταποκρίτρια για το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS στη Γαλλία. Η Ναταλία πιστεύει πως είναι σημαντικό να εφαρμόζεται και να μεταδίδεται στους ανθρώπους η ιδέα της διεθνικότητας. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο και προσπάθεια θα χρειαστεί γιατί είναι σημαντικό να μεταδοθεί η ιδέα της ισότητας και της ανεκτικότητας μεταξύ των εθνών.
Εμείς είμαστε σίγουροι πως η ομορφιά δεν έχει εθνικότητα.
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες με τις όμορφες γυναίκες και θα σιγουρευτείτε και εσείς.
1
Οι άνθρωποι Γουόλοφ είναι μια εθνική ομάδα που βρίσκεται στη Σενεγάλη και την Γκάμπια. Συνολικά αριθμούνται 6 εκατομμύρια άνθρωποι και ζουν στο Μάλι, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Οι Μαρτινικανοί αποτελούν τον κύριο πληθυσμό του νησιού Μαρτινίκα με συνολικό αριθμό περίπου 500.000 ανθρώπων. Οι Μαρτινικανοί ζουν επίσης στη Γαλλία (150.000), στο γαλλικό διαμέρισμα Γουαδελούπη και στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους (ΗΠΑ).
Οι άνθρωποι του Κονγκό (Οι Μπακονγκό) είναι οι άνθρωποι της Κεντρικής Αφρικής. Με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων, κατοικούν στις κάτω όχθες του ποταμού Κονγκό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στις παραμεθόριες περιοχές της Αγκόλα και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Επίσης ζουν στην Ουγκάντα, τη Γκαμπόν, το Σάο Τομέ και τη Πρίνσιπε. Ένα ενδιαφέρον γεγονός: οι άνθρωποι κρατούν μητρογραμμική συγγένεια.
c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-147
Οι άνθρωποι Ewe καταλαμβάνουν τη νοτιοανατολική Γκάνα και τα νότια τμήματα του γειτονικού Τόγκο και του Μπενίν. Ο συνολικός πληθυσμός φτάνει τα 4.000.000 άτομα.
Οι άνθρωποι Φούλα ή Φουλάνοι ή Φούλμπ είναι μια ομάδα που εκτείνεται σε μια τεράστια περιοχή στη Δυτική Αφρική: Από τη Μαυριτανία, τη Γκάμπια, τη Σενεγάλη και τη Γουινέα ως τα δυτικά του Καμερούν και το Ανατολικό Σουδάν. Ο συνολικός πληθυσμός φτάνει τα 23 – 25 εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι Αϊτινοί είναι λαός της καραϊβικής και αποτελεί τον κύριο πληθυσμό της Δημοκρατίας της Αϊτής. Συνολικά υπάρχουν περίπου 7,2 εκατομμύρια Αϊτινοί στον κόσμο.
Το Πρότζεκτ «The Ethnic Origins of Beauty» ασχολείται με την ομορφιά της εθνικής ποικιλομορφίας του κόσμου.
Στόχος του είναι να δείξει την ποικιλομορφία των λαών που δεν βλέπουμε σήμερα εστιάζοντας κυρίως στον πολιτικό χάρτη του κόσμου. Υπάρχουν περισσότερες από 2.000 εθνικές ομάδες που ζουν στον κόσμο ενώ ο αριθμός των χωρών είναι μικρότερος από 200. Αυτό σημαίνει πως δεν παρατηρούμε το 90% της εθνοπολιτισμικής ποικιλομορφίας που μας περιβάλλει ακόμη και στην ίδια μας τη χώρα.
1
Οι άνθρωποι Anyi είναι μια εθνική ομάδα στη νοτιοδυτική Γκάνα και την νοτιοανατολική Ακτή Ελεφαντοστού. Ο συνολικός πληθυσμός είναι περίπου 1.251.339. Υπήρξαν οι πρώτοι Αφρικανοί που ήρθαν σε επαφή με τους Ευρωπαίους τον 17ο αιώνα.
Οι Cape – Verdeans ( Άνθρωποι από το Πράσινο Ακρωτήριο) είναι ένας λαός που αποτελεί τον κύριο πληθυσμό του Πράσινου Ακρωτηρίου. Είναι απόγονοι σκλάβων αναμεμειγμένοι με Πορτογάλους αποίκους. Ο συνολικός πληθυσμός τους φτάνει τους 310.000 ανθρώπους.
Οι Gouadeloupians είναι άνθρωποι από την Καραϊβική που κατοικούν στο γαλλικό νησί της  Γουαδελούπης. Ο συνολικός αριθμός που ζει στη Γαλλία φτάνει περίπου τις 100.000.
a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c-123
Οι άνθρωποι από τη Ρεϋνιόν είναι οι κάτοικοι της νήσου Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό (υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας). Αριθμεί γύρω στους 250.000 ανθρώπους και περίπου το ¼ είναι απόγονοι Γάλλων.
Οι Βεγγαλέζοι αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εθνικές ομάδες ανθρώπων στον κόσμο. Με συνολικό αριθμό περίπου 250 εκατομμύρια, βρίσκονται κυρίως συγκεντρωμένοι στο Μπαγκλαντές και το κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία. Οι μεγάλες κοινότητες Βεγγαλέζων ζουν επίσης στο Μπουτάν, το Νεπάλ, τη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι Ινδο – Μαυριτανοί είναι μια εθνική ομάδα που αυτή τη στιγμή αποτελεί περισσότερο από τα 2/3 του πληθυσμού του Μαυρικίου. Όλοι οι Μαυριτανοί είναι απόγονοι μεταναστών από την Ινδία. Υπάρχουν περίπου 800.000 στον κόσμο.
Άλλα πρότζεκτ επιδιώκουν να αναιρέσουν τις διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους και έθνη. Ωστόσο, το παρόν πρότζεκτ προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή στην ομορφιά του γεγονότος πως υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί στον κόσμο. Ναι, είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι υπέροχο.
e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5-116
Οι άνθρωποι Shilha ή Shluh αποτελούν μια εθνική ομάδα Βερβερίνων που αριθμεί περίπου 8.000.000 ανθρώπους κυρίως στο δυτικό High Atlas και στα όρη Anti – Antlas του Μαρόκο. Επίσης ζουν και στην κοιλάδα Σους.
Οι Τυνήσιοι είναι αραβικός λαός και αποτελούν τον κύριο πληθυσμό της Δημοκρατίας της Τυνησίας. Ο συνολικός αριθμός τους είναι περίπου 10 εκατομμύρια.
Οι Riffians είναι μια εθνική ομάδα Βερβερίνων που κατοικούν στο Rif του βόρειου Μαρόκου. Αριθμούν περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους και είναι διάσπαρτοι σε όλο το βορειοδυτικό Μαρόκο.
1
Οι Καβύλιοι είναι μια ομάδα Βερβερίνων ιθαγενών στην Καβυλία, στα βόρεια της Αλγερίας με συνολικά 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Μια μεγάλη ομάδα Καβύλιων ζει στην Γαλλία.
Οι Αρμένιοι φτάνουν τους 8 εκατομμύρια και αποτελούν τον κύριο πληθυσμό της Αρμενίας.
Οι Γεωργιανοί (Kartvelebi) είναι μια εθνική ομάδα από την Γεωργία και αποτελούν την πλειονότητα. Μεγάλες Γεωργιανές κοινότητες υπάρχουν στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και σε όλο το Ιράν. Ο συνολικός πληθυσμός τους φτάνει τα 6.000.000 άτομα.
“Μιλάμε στους ανθρώπους για τις εθνικότητες του κόσμου μέσα από φωτογραφίες και πορτρέτα νέων φωτεινών, ενδιαφέρων γυναικών που τις εκπροσωπούν. Όλα τα κορίτσια που έλαβαν μέρος στο πρότζεκτ έπρεπε να έχουν τουλάχιστον τρεις γενιές προγόνων από την ίδια εθνική ομάδα και στις δύο πατριατικές ή μητρικές πλευρές. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν για την εθνικότητά τους.”
Η γυναίκα είναι ο κύριος φορέας και θεματοφύλακας του ανθρώπινου πολιτισμού, της γλώσσας και των παραδόσεων επειδή είναι αυτή που τις διδάσκει στα παιδιά της. Η γυναίκα είναι το πρόσωπο του έθνους τόσο με την κυριολεκτική όσο και με την μεταφορική έννοια.
1
Οι Καλμίκοι είναι άνθρωποι από τα Δυτικά της Μογγολίας που κατοικούν κυρίως στη Δημοκρατίας της Καλμίκια. Υπάρχουν περίπου 200.000 Καλμίκοι στον κόσμο.
Οι Χαν αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική ομάδα του κόσμου. Ο πληθυσμός τους είναι περίπου 1,3 δισεκατομμύρια και αντιπροσωπεύουν το 19% του συνολικού πληθυσμού της γης. Ανήκουν επίσης στη μεγαλύτερη εθνική ομάδα της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο και της Σιγκαπούρης.
Οι Μπουργιάτες φτάνουν τους 500.000 και είναι οι μεγαλύτερη ομάδα αυτοχθόνων στη Σιβηρία. Συγκεντρώνονται κυρίως στη Δημοκρατία της Μπουργιατίας, τη Ουστ –Ορντά Μπουργιατία και στην Άγκα – Μπουργιατία. Οι κοινότητες με Μπουργιάτες υπάρχουν επίσης έξω από τη Ρωσία, κυρίως στη βόρεια Μογγολία και τη βορειοανατολική Κίνα.
c9f0f895fb98ab9159f51fd0297e236d-87
Οι Ουιγούρους είναι ιθαγενείς του Ανατολικού Τουρκεστάν (επίσης γνωστό και ως Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων στο Σινγιάνκ της Κίνας). Αριθμούν περίπου 11 εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι Αλτάι είναι τούρκικοι ομάδα ανθρώπων που ζουν στη Δημοκρατία του Αλτάι. Ο συνολικός αριθμός του είναι περίπου 71.000 άτομα.
Οι Ουζμπέκοι είναι μια τούρκικη ομάδα που περιλαμβάνει την πλειοψηφία του πληθυσμού του Ουζμπεκιστάν. Οι Ουζμπέκοι βρίσκονται ως μειονότητα στο Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το νότιο Κιργιστάν, το Καζακστάν και το βόρειο και νότιο Τουρκμενιστάν. Ο αριθμός τους στον κόσμο είναι περίπου 29 εκατομμύρια άτομα.
“Ας αφήσουμε το κοινό να είναι ο δικαστής του πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν επιδιώκουμε να δείξουμε το «πρότυπο» της ιδανικής εκπροσώπου. Ψάχνουμε για αληθινές ιστορίες της πραγματικής ζωής.”
45c48cce2e2d7fbdea1afc51c7c6ad26-80
Οι Οσετίας αριθμούν 700.000 άνθρωποι που ζουν κυρίως στον Καύκασο, τη Ρωσία και τη Γεωργία.
Οι Μπασκίρ με συνολικό πληθυσμό 2 εκατομμύρια άτομα είναι Τούρκοι αυτόχθονες στο Μπασκορτοστάν, τα Νότια Ουράλια και τα Ουράλια Όρη.
Οι Kumyks είναι τουρκόφωνοι αυτόχθονες του Νταγκεστάν. Αριθμούν περίπου 505.000 ανθρώπους που βρίσκονται στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, τη Δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας, τον Αυτόνομο θύλακα της Χαντίας – Μανσίας και την Τσετσενία.
1
Οι Καζάκοι είναι Τούρκοι και αποτελούν τον κύριο πληθυσμό του Καζακστάν. Βρίσκονται επίσης σε τμήματα του Ουζμπεκιστάν, της Κίνας, της Ρωσίας, του Τουρκμενιστάν και της δυτικής Μογγολίας. Ο συνολικός τους αριθμός είναι περίπου 14,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
Οι Τσετσένοι αριθμούν περίπου 1.550.000 άτομα και ανήκουν σε καυκάσια εθνική ομάδα που ζει στην Τσετσενία. Υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί Τσετσένων στο Νταγκεστάν, την Ινγκουσετία και τη Γεωργία.
Οι Κιρκάσιοι είναι ομάδα βορειοδυτικών καυκάσιων που υπάρχουν στην Καμπαρντίνο – Μπαλκαρία, στη Δημοκρατία της Αντιγκέα, τη Δημοκρατία των Καρατσάι – Τσερκεσίων και το Κρασναντάρ. Ο συνολικός τους πληθυσμός φτάνει τα 3 εκατομμύρια.
“Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεχόμαστε αιτήσεις για να συμμετάσχουν σε αυτό. Ψάχνουμε για εκπροσώπους από όλα τα έθνη του κόσμου και έχουμε ως στόχο να δείξουμε όλες τις εθνικές ομάδες χωρίς εξαίρεση.
Όλα τα κορίτσια που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: Να είναι από 18 ως 30 ετών, να έχουν φυσική ομορφιά και να ανήκουν σε μια ενιαία εθνική ομάδα για τουλάχιστον 3 γενιές. Η επιλογή των κοριτσιών πραγματοποιείται σε δύο στάδια: την επιλογή των αιτήσεων συμμετοχής (περιλήψεις και φωτογραφίες με αιτήσεις που στέλνονται μέσω email) και την επιλογή από τα αποτελέσματα της φωτογράφισης και των βίντεο – συνεντεύξεων.”
6512bd43d9caa6e02c990b0a82652dca-70
Οι Abazins είναι από τους αρχαιότερους αυτόχθονες λαούς του Καυκάσου. Με συνολικό αριθμό περίπου 45.000 ανθρώπων, ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία και κυρίως στη Δημοκρατία Καρατσάι – Τσερκεσίων. Οι Abazins της διασποράς ζουν στην Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία και άλλες ισλαμικές χώρες.
Οι Ινγκουσετίας είναι από τον Βόρειο Καύκασο. Μιλούν τη γλώσσα Ινγκουσετίας και χρησιμοποιούν κυριλλικό σύστημα γραφής. Υπάρχουν περίπου 700.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Οι Shughnans ή hugni ή sununi είναι αριθμητικά ο μεγαλύτερος και πιο διαδεδομένος λαός των Παμίρ που ζουν στο Τατζικιστάν και το Βόρειο Αφγανιστάν.
1
Γερμανοί ζουν σε μεγάλο αριθμό και εκτός της Γερμανίας. Αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ομάδα μεταναστών στην Αμερική και ξεπερνούν ακόμη και τους Βρετανούς. Ο συνολικός αριθμός Γερμανών στον κόσμο είναι περίπου 140 εκατομμύρια.
Οι Γάλλοι είναι απόγονοι των Κέλτικων φυλών και σήμερα αποτελούν μίγμα από διάφορες εθνικές ομάδες. Ο συνολικός αριθμός τους είναι περίπου 63 εκατομμύρια.
Οι Lezgins είναι μια εθνική ομάδα κυρίως στο Νότιο Νταγκεστάν και το βορειοανατολικό Αζερμπαϊτζάν. Με συνολικό αριθμό 800.000 ανθρώπων ζουν επίσης στο Καζακστάν, το Κιργιστάν και την Τουρκία.
Το πρότζεκτ «The Ethnic Origins of Beauty» έλαβε αναγνώριση από την UNESCO. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε επίσημα σε μια έκθεση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον Μάρτιο του 2014 με έδρα το Παρίσι.
Στόχος του είναι να συμβάλει στην εναρμόνιση των διεθνικών σχέσεων δείχνοντας την ομορφιά του κάθε λαού, την αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων και να λάβει ίση προσοχή το κάθε έθνος. Επιπλέον,  αποσκοπούν στο να συμβάλουν στην κληρονομιά της ανθρωπότητας με τη δημιουργία μιας γενικής διαδραστικής συλλογής εθνικής ποικιλομορφίας των αρχών του 21ου αιώνα.
2c99c5f6b48f63b9ab3146a56234364c
Οι Πορτογάλοι είναι μια ομάδα ιθαγενών της Πορτογαλίας στα δυτικά της Ιβηρικής Χερσονήσου. Ο συνολικός τους αριθμός είναι περίπου 31.200.000 άτομα.
Οι Lorrainers είναι ένας γερμανικός λαός που ζει στο βορειοανατολικό τμήμα της Γαλλίας και συνορεύουν με το Βέλγιο και τη Γερμανία. Αριθμούν περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους και αποτελούν τον κύριο πληθυσμό της περιοχή της Λωρραίνης της Γαλλίας.
Οι Τατάροι είναι οι κύριοι πολίτες του Ταταρστάν και φτάνουν τα 7 εκατομμύρια άτομα. Μπορούν να βρεθούν στη Ρωσία, τη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, στη Δημοκρατία των Ουντμούρτ, τη Δημοκρατία της Μορδοβίας, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, την Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία.
1 
Οι Λευκορώσοι είναι μια Ανατολική σλαβική εθνική ομάδα που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Υπάρχουν πάνω από 9.4 εκατομμύρια άνθρωποι που συνδέονται με αυτήν σήμερα. Μειωμένοι πληθυσμοί Λευκορώσων ζουν επίσης σε γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας: στην Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία και την Λετονία.
Οι Ρώσοι είναι μια από της μεγαλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Η πλειοψηφία τους κατοικεί στη Ρωσία ενώ υπάρχουν αξιοσημείωτες μειονότητες (18 εκατομμύρια άτομα συνολικά) σε γειτονικές χώρες. Περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσοι ζουν στην Αμερική και την Ευρώπη. Υπάρχουν 137 εκατομμύρια Ρώσοι σε όλο τον κόσμο.
Οι Φιλανδοί είναι φινοούγγροι που κατάγονται από την Φινλανδία. Φτάνουν τα 6,5 εκατομμύρια άτομα και οι κοινότητές τους μπορούν να βρεθούν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ρωσία και την Αυστραλία.
Τα κορίτσια που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ μπορούν να στείλουν αιτήσεις στους διοργανωτές.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκοπηθείτε την επίσημη σελίδα:
lesoriginesdelabeaute.com | Facebook | YouTube
Instagram: @lesoriginesdelabeaute

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More