13 Σεπ 2016

Σειρά σχεδίων αναδεικνύει τις αντιφατικές προσδοκίες απέναντι στις γυναίκες!

Daisy bernard feature 684x534Οι συμβουλές που δίνονται στις γυναίκες είναι συχνά αντιφατικές — ενθαρρύνονται να λειτουργούν ως «άντρες» αλλά στη συνέχεια κατηγορούνται για αυτό. Αυτή η αντίφαση είναι παρούσα σε σχεδόν κάθε έκφανση της ζωής, από τις διαπροσωπικές σχέσεις και την εργασία, έως την εμφάνιση και το σεξ.

 Η εικονογράφος Daisy Bernard συλλαμβάνει τις παράλογες αυτές προσδοκίες σε μια σειρά από σχέδια που δείχνουν ακριβώς πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθει μια γυναίκα με αυτά τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Τα σχέδια της απεικονίζουν γυναίκες διαιρεμένες στα δύο και κάθε γυναικεία φιγούρα διαιρείται επιμέρους με συμπεριφορές που συγκρούονται. Η Bernard εμπνεύστηκε για τη δημιουργία αυτής της σειράς σχεδίων, όταν η Γαλλία απαγόρευσε τα burkinis — ολόσωμα μαγιό για τις γυναίκες που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα ­νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Σχόλιο στο twitter ανέφερε για το θέμα «Η λοταρία της απρέπειας,» που ώθησε τη Bernard να αναλογιστεί πως αυτή η κατάσταση ισχύει και πέρα από το ντύσιμο. «Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι δεν είναι μόνο στα ρούχα που για τις γυναίκες υφίστανται τέτοιες γελοίες προσδοκίες. Συμβαίνει σε απίστευτο ποσοστό κάθε μέρα.»
«Όλα όσα ζωγράφισα είτε μου έχουν συμβεί προσωπικά είτε σε ανθρώπους που γνωρίζω καλά», εξήγησε.
 «Δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστα ή σοκαριστικά. Είναι πράγματα που μας καθιστούν ενόχους που τα αποδεχόμαστε. Αλλά αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Δεν είναι σωστό, και δεν θα πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό.»

  On work
"The workplace is one of the most notorious places where women are told how they should be. If a woman follows the advice set for men—she’s met with criticism," Barnardwrites in a post explaining her idea.
Daisy Bernard on being a woman
"Powerful women are spoken about in words you’d never use for men—bossy, naggy, difficult or a bitch."

On appearance

No matter what women choose to wear, we always seem to be doing it wrong.
Daisy Bernard on being a woman

On relationships

"Fight your case and you’re a psycho, jealous bitch who’s got your man whipped. But keep quiet and you’re under the thumb, a pushover who should stick up for herself more.
Daisy Bernard on being a woman
"Either way, you’re a joke," Barnard says of the relationship dilemma we all know too well.

On sex

*headdesk*
Daisy Bernard on being a woman
But seriously, these illustrations are powerful, beautiful, and say everything you've ever tried to get across to the men in your lives who just don't seem to get it.
Share them, and start a very useful discussion

 aplus.com
 http://socialpolicy.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More