6 Ιουλ 2013

Μήπως τελικά φταίει η οπτική γωνία…..?

 Μήπως τελικά φταίει η οπτική γωνία…..?
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Λιμενικό Ταμείο και γενικότερα στο χώρο του λιμανιού σας γράφω τα παρακάτω.
Οι περισσότεροι από εμάς  στο Μεσολόγγι  βλέπουμε τα πράγματα και τις εξελίξεις από συγκεκριμένη οπτική γωνία, δηλαδή από την στεριά προς την θάλασσα!!
Αν μπορούσαμε να το δούμε και αλλιώς , δηλαδή από την πλευρά της θάλασσας προς την στεριά, θα βλέπαμε ότι εκτός από εμάς τους μικροαστούς –καφετζήδες, υπάρχουν και άλλοι που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο. Αυτοί είναι:  οι  ψαράδες, οι λιμενεργάτες, οι τουρίστες ιστιοπλόοι, οι επαγγελματίες του γιώτινγκ κ.α
Πρέπει λοιπόν να σχεδιάσουμε ένα λιμάνι ιδανικό για όλες τις δραστηριότητες και να μην το κάνουμε σαν όλα τα άλλα , ένα μπάχαλο δηλαδή !!
Πιο συγκεκριμένα.
  •   Πρέπει οι  λιμενεργάτες να μπορούν να δουλέψουν με ασφάλεια σε ελεγμένο περιβάλλον.
  •   Πρέπει όμως και τα μαγαζιά να δουλέψουν ,χωρίς να ενοχλούνται από τη φασαρία και τη σκόνη του εμπορικού λιμένα,  κόσμος να βλέπει θάλασσα και όχι εκθέσεις αυτοκινήτων, να κάνει την βόλτα του ήσυχος και με ασφάλεια.
  •   Πρέπει οι ψαράδες να έχουν χώρο ελλιμενισμού και χώρο οργανωμένο να μπορούν να πωλούν τα ψάρια τους.
  •   Πρέπει τα ιστιοπλοϊκά να μπορούν να δέσουν στον προβλήτα, χωρίς να κινδυνεύουν από κλοπές και να μπορούν να κοιμηθούν.
Πρέπει λοιπόν στο λιμάνι Μεσολογγίου, επειδή μέχρι εχθές το επισκέπτονταν πολλοί λίγοι, τώρα να υπάρξει νέος σχεδιασμός από σχετικούς,  να υπολογισθούν όλες οι παράμετροι και να καταλάβουν όλοι οι μικροαστοί – καφετζήδες ότι αν φύγουν αυτοί που «βλέπουν από την θάλασσα στην στεριά», δεν θα σταυρώσουμε εισαγόμενο ευρώ, που είναι και το ζητούμενο !!
 Μάκης Κοτσίρης
Μικροαστός – Καφετζής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More