2 Απρ 2013

Να πως γίνεται το Μεσολόγγι προορισμός!


Η σπαζοκεφαλιά για όλους μας τον τελευταίο καιρό είναι πως το Μεσολόγγι και η ευρύτερη περιοχή θα αναδειχθεί και θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί  αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι. Σε παλαιότερο άρθρο έγραφα ότι το μόνο που δεν λείπει από όλους μας είναι η φαντασία και ότι η ουσία του πράγματος είναι να χρησιμοποιήσουμε με σωστό σχεδιασμό και με μικρό κόστος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου έτσι ώστε να έρθει η πολυπόθητη «ανάπτυξη».  


Το ερέθισμα για το σημερινό άρθρο ήταν η έλευση μερικών μελών της  HellenicSpeed Slalom Windsurfing Assosiation (HSSWA)-Ελληνική ομοσπονδία ιστιοσανίδας στην κατηγορία ταχύτητας στο Διόνι (Τσιμάρι-εκβολές Αχελώου) προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ιδανικές συνθήκες της περιοχής για να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αθλητές του windsurfing-kitesurfing στην περιοχή καθώς το καλοκαίρι που οι συνθήκες είναι τέλειες σχεδόν κάθε μέρα είναι
Πριν τρία χρόνια πάνω στην άμμο δεν υπήρχαν πελάδες!
προορισμός για έλληνες και ξένους λάτρεις του αθλήματος διαφόρων κατηγοριών, επίσης το 2010 είχε διοργανωθεί και Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας με αρκετές συμμετοχές. Όλα αυτά φυσικά γίνονται εν αγνοία μας καθώς ο Δήμος όχι μόνο δεν συμμετέχει και δεν είναι αρωγός αλλά η περιοχή είναι εγκαταλελειμμένη και δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα ο μισό-κατεστραμμένος δρόμος να έχει ελλιπή σήμανση και η καταπάτηση τύπου πελάδας
Σήμερα μετά τις καταπατήσεις!
να αυξάνεται ραγδαία. Μιλάμε λοιπόν για ένα άθλημα που δεν επηρεάζει πουθενά το περιβάλλον και για ένα μέρος που με ελάχιστες παρεμβάσεις σε συνδυασμό με το αρχαίο θέατρο Οινιάδων που είναι δίπλα μπορεί να γίνει φθηνός προορισμός. Σε μια αντίστοιχη κατάσταση πρέπει να αναφέρω ότι είναι και οι εκβολές του Ευήνου καθώς και εκεί η περιοχή έχει επισκεψιμότητα για αυτά τα αθλήματα ιδιαίτερα τον χειμώνα αλλά και εκεί η παραμέληση και η καταπάτηση ανθίζει!


Αντί λοιπόν να σκεφτόμαστε διάφορα πολύπλοκα πράγματα θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να μπει μια σειρά και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο που θα εκμεταλλεύεται τις φυσικές ομορφιές του τόπου, στο βουνό και στην θάλασσα, σε συνύπαρξη με το περιβάλλον. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει μερικοί να ξεβολευτούν  από τα καλοκαιρινά θέρετρα τους και μερικοί άλλοι να σταματήσουν να παρανομούν βγάζοντας μαύρα χρήματα με την ανοχή του Δήμου και την δική μας. Ας ενεργοποιηθεί ο Δήμος και οι Δημόσιοι Φορείς γρήγορα κάνοντας σωστό σχεδιασμό και σωστές μελέτες για να σταματήσει η ασυδοσία και έπειτα να δούμε που θα γίνουν επενδύσεις πως θα γίνουν και τι διοργανώσεις-εκδηλώσεις τελικά αξίζει να χρηματοδοτούμε. 


Πανελλήνιο πρωτάθλημα speedwindsurfing 2010!






Κατηγορία freestyle στο Διόνι!





*Οι φωτογραφίες είναι δανεισμένες από το group στο facebook της Hellenic Speed Slalom Windsurfing Assosiation 22/3/2013.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More