13 Μαρ 2013

Καταλήψεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Μεσολόγγι για την «Αθηνά»



Καταλήψεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Μεσολόγγι για την «Αθηνά»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα κατά του σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τις σιδηροδρομικές γραμμές των τρένων του σταθμού Θεσσαλονίκης απέκλεισαν για περίπου μία ώρα φοιτητές του ΤΕΙ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Οι σπουδαστές του τμήματος Εργων Υποδομής και Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και οι φοιτητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του ΑΠΘ, μαζί με διδακτικό προσωπικό και υπαλλήλους του ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και απέκλεισαν τις αποβάθρες και τις γραμμές εισόδου και εξόδου των τρένων.

Την Τετάρτη προγραμματίζεται κινητοποίηση σπουδαστών και φοιτητών στην Καμάρα.

Κάτοικοι της Ιεράπετρας συνεχίζουν την κατάληψη στα γραφεία της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, ενώ από το πρωί της Τρίτης τελούν υπό κατάληψη και τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Λασιθίου από κατοίκους του Αγίου Νικολάου.

Την Τετάρτη οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου με μέλη επιτροπών αγώνα θα βρίσκονται στην Αθήνα μαζί με εκπροσώπους άλλων πόλεων της χώρας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά» και θα γίνουν συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο. 

Η κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ σε Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα και η κατάργηση του τμήματος Δομικών Έργων στο Ηράκλειο, έχουν γίνει «κόκκινο πανί», ενώ το θέμα παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με δεδομένες τις αρνήσεις τόσο του Πανεπιστημίου όσο και του ΤΕΙ Κρήτης να δεχθούν τις αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά». Οι διαμαρτυρόμενοι θα καταλάβουν, επίσης, τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Στο Μεσολόγγι από σήμερα, Τρίτη, ξεκινά η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών μέσω Διαδικτύου κατά του σχεδίου «Αθηνά», ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την Τετάρτη στις 9 το πρωί θα γίνει κατάληψη της ΔΟΥ Μεσολογγίου, ενώ φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας. Σε συνεργασία με τους σπουδαστές θα πραγματοποιείται σταδιακό κλείσιμο της εθνικής οδού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More