13 Μαρ 2013

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!


Η ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ!
Ρηματική διακοίνωση, σε απάντηση της ανάλογης ελληνικής ενέργειας, όσον αφορά το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, έστειλε η Τουρκία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι η τουρκική ρηματική διακοίνωση, όπως εξάλλου αναμενόταν, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στις 20 Φεβρουαρίου.
«Αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας» σχολιάζει το υπουργείο ΕΞωτερικών.
«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Με τη ρηματική διακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου, Αθήνα είχε ενημερώσει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας υδρογονανθράκων σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More