26 Ιαν 2013

ΚΚΕ: «Ερχονται χειρότερα μέτρα»

ΚΚΕ: «Ερχονται χειρότερα μέτρα»Σφοδρή επίθεση της κυρίας Παπαρήγα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη

  Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο περιθώριο συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων, που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. «Πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτό το παιγνιδάκι ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με κασέτες, βιντεοσκοπήσεις, non paper, απομαγνητοφωνήσεις» είπε. «Να ξέρει ο λαός ότι έρχονται πολύ χειρότερα μέτρα. Ας μην ελπίζει στον καλό κ.Τόμσεν» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για τον λαό κι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία και βγαίνει και από τις τελευταίες κινητοποιήσεις είναι ο λαός να ανασυνταχθεί, να ξέρει ότι έρχονται πολύ χειρότερα μέτρα» επισήμανε και προσέθεσε: «Ας μην ελπίζει ο λαός στον καλό κ. Τόμσεν, όπως ακούμε τώρα τελευταία, αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι συστηματικός, σχεδιασμένος, μελετημένος, ακριβώς για να μην μπορεί ο αντίπαλος να τον ευνουχίσει και να τον τσακίσει».

Σε ερώτηση αν βλέπει πολιτικές εξελίξεις η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Εμείς, γενικά, πιστεύουμε ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό. Μιλούσαμε μάλιστα και για Βουλή κινούμενη άμμο μετά τις εκλογές. Τώρα πότε θα πέσει η κυβέρνηση; Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει ο λαός να ανατρέψει αυτή την πολιτική».

Στην ομιλία της, στη συνάντηση, άσκησε κριτική στις θέσεις και του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι η «αιτία της κρίσης -τις συνέπειες της οποίας βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι- δεν είναι η δογματική προσήλωση των κυβερνητικών κομμάτων στο "νεοφιλελευθερισμό", όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οφείλεται στην "ανικανότητα" των κυβερνώντων ή στην "προδοσία" τους, όπως ισχυρίζονται σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ.

»Οι αιτίες των προβλημάτων βρίσκονται στη φύση του συστήματος, που λειτουργεί και κινεί τα πάντα με "καύσιμο" τα επιχειρηματικά κέρδη, την κερδοφορία. Και αν οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού, δεν ξεκαθαρίσουν πού βρίσκονται οι αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τότε θα μετατρέπονται συνεχώς σε θύματα, σε "πειραματόζωα" των αστικών επιτελείων, που αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, προτείνοντας νέα "μίγματα" διαχείρισης του συστήματος, που δεν έχουν πρόβλημα να τη βαφτίσουν ακόμη κι "αριστερή" και "ριζοσπαστική", δίνοντας στην πραγματικότητα το "φιλί της ζωής" στο καπιταλιστικό σύστημα». Το ΚΚΕ, σημείωσε, αντιπαλεύει τις προτάσεις μιας "αριστερής" κυβερνητικής διάσωσης του καπιταλισμού.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στα φαινόμενα ενίσχυσης του εθνικισμού και του ρατσισμού, λέγοντας: «Αν η όξυνση του εθνικισμού αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συνδέεται με την ενίσχυση του ρατσιστικού ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, με πρόσχημα το πρόβλημα της μετανάστευσης, σε άλλες χώρες, όπως στην Αλβανία αλλά και στη Ρουμανία, βλέπουμε να συνδέεται με την επιδίωξη προσάρτησης εδαφών».

Στη συνάντηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες δέκα κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Σερβία και την Κροατία. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τα παραπάνω κόμματα να δυναμώσουν τη λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More