20 Απρ 2011

Οι τύψεις στον έρωτα είναι γένους θηλυκού

Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μετανιώσουν για μια επιλογή στην ερωτική τους ζωή σε σύγκριση με τους άνδρες, όπως αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα.
female_compunction «Ο ερωτικός τομέας είναι η πιο συχνή αιτία τύψεων και παραπόνων, κυρίως όσον αφορά τις γυναίκες, ενώ όλοι φαίνεται ότι έχουν πάρει αποφάσεις για τις οποίες μετάνιωσαν» λέει ο δρ. Νιλ Ριζ, καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις των ΗΠΑ.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα αποτελούμενο από 370 ενήλικες ηλικίας από 20 ως 80 ετών. Τους ζήτησαν να βάλουν σε σειρά προτεραιότητας τις επιλογές στη ζωή τους για τις οποίες έχουν μετανιώσει.
Διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες ήταν ρομαντικής φύσης. Περίπου το 44% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα είπε ότι έχει μετανιώσει για μια ερωτική επιλογή, με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ανδρών να είναι μόλις 19%.
«Οι περισσότερες "λάθος επιλογές" αφορούσαν εγκατάλειψη, μια χαμένη ευκαιρία ή κάποια σχέση στο πανεπιστήμιο που δεν πέτυχε» είπε ο καθηγητής Ριζ.
Η δεύτερη πιο συχνή αιτία τύψεων ήταν οικογενειακά ζητήματα, όπως η επιθυμία να είχαν συμπεριφερθεί καλύτερα σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Άλλοι ανέφεραν ότι μετανιώνουν που δεν πήγαν στο πανεπιστήμιο, που άργησαν να πάρουν διαζύγιο ή που επέλεξαν τα χρήματα αντί του πάθους τους.
Ο καθηγητής Ριζ είπε ότι πολλοί από όσους συμμετείχαν στην έρευνα άρχισαν να κλαίνε καθώς μιλούσαν στους ερευνητές. «Οι τύψεις είναι κάτι που μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει τους ανθρώπους στην επιτυχία. Είναι ένα κίνητρο» υπογράμμισε.
Η μελέτη φέρει τον τίτλο «Τύψεις του τυπικού Αμερικανού: Αποτελέσματα ενός εθνικώς αντιπροσωπευτικού δείγματος»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More