21 Απρ 2011

Προβλήματα συμπεριφοράς για τα μωρά που κλαίνε πολύ;

Όσα μωρά κλαίνε υπερβολικά και παράλληλα τρώνε και κοιμούνται δύσκολα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Βρετανοί, Γερμανοί και Ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γουόργουικ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου ένα στα πέντε μωρά (ποσοστό 20%) έχει τέτοια συμπτώματα, που μπορεί να οδηγήσουν αργότερα σε προβλήματα όπως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, το άγχος και η επιθετική συμπεριφορά.
Οι επιστήμονες έκαναν εκτενή και συγκριτική αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) 22 σχετικών μέχρι σήμερα ερευνών, που αφορούσαν σχεδόν 17.000 παιδιά. Επεσήμαναν, πάντως, ότι οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά, καθώς το κλάμα είναι φυσικό στα παιδιά. Ομως μερικά κλαίνε πάρα πολύ μετά την ηλικία των τριών μηνών, για αιτίες πέρα από τα στομαχικά προβλήματά τους.
Η έρευνα συμπέρανε ότι όσο περισσότεροι παράγοντες κινδύνου συνυπάρχουν στα μωρά (υπερβολικό κλάμα, δυσκολία φαγητού, αϋπνία), τόσο αυξάνει η πιθανότητα προβλημάτων συμπεριφοράς, όταν μεγαλώσουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More