20 Απρ 2011

Γαρίδες Σωτέ με Λευκό Κρασί και Θυμάρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Βράζουμε τις γαρίδες σε κρύο νερό για 20 λεπτα. Προσθέτουμε από την αρχή του βρασμού το ξίδι, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρυώνουμε σε παγάκια. Μετά 5-10 λεπτά βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και μετά 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι και μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλή σας όρεξη..
συστατικά
  • 1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
  • 100 ml ξίδι
  • 1 κ. γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • παγάκια
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • 1/2 φλιτζ. κρασί λευκό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More