19 Απρ 2011

Facebook εν ώρα εργασίας σε στέλνει στην ανεργία...

Facebook εν ώρα εργασίας σε στέλνει στην ανεργία...
Ακόμα και απόλυση χωρίς αποζημίωση μπορεί να προκαλέσει η ενασχόληση με το Facebook σε ώρα εργασίας

Οι επισκέψεις της στο Facebook και οι περιηγήσεις της στο Διαδίκτυο κατά την ώρα της εργασίας, της... στοίχισαν όχι μόνον τη δουλειά, αλλά και την αποζημίωση. To Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε αεροπορική εταιρεία, καθώς έκρινε νόμιμη την απόλυση, χωρίς αποζημίωση, υπαλλήλου της, επειδή «εν ώρα εργασίας» επισκεπτόταν καθημερινά και
επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες. Μάλιστα η αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά συνεχιζόταν και μετά τις παρατηρήσεις που της είχε κάνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, ο οποίος μάλιστα την έπιασε στα... πράσα να επισκέπτεται ιστοσελίδα στο Facebook.

Η προσφεύγουσα είχε προσληφθεί στην εταιρεία το 1989 με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ως υπάλληλος γραφείου, για να πραγματοποιεί κρατήσεις θέσεων και να εκδίδει εισιτήρια. Από το 2000 ασχολούνταν μόνο με τις κρατήσεις εισιτηρίων, ενώ μέχρι το 2008 έπαιρνε και bonus λόγω της καλής απόδοσής της.


Από τον Μάιο του 2009 όμως η εταιρεία με επιστολή που της απέστειλε ο διευθυντής της, της έκανε συστάσεις για μη προσήκουσα εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Αργούσε καθημερινά, χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας, αλλά και το Διαδίκτυο, όπου επισκεπτόταν ιστοσελίδες για κοινωνική δικτύωση και ιστοσελίδες συνομιλίας για συναντήσεις ανθρώπων.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε από τη χρήση των τηλεφωνικών γραμμών της εταιρείας, είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πελατών.
Αρκετές φορές, όταν την καλούσαν πελάτες για να προβούν σε κράτηση εισιτηρίων, τους απαντούσε ότι το σύστημα κρατήσεων δεν λειτουργεί και τους ζητούσε να ξανακαλέσουν αργότερα, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με την περιήγηση στο Facebook.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών (πρόεδρος η Πρωτοδίκης κυρία Ελένη Στεργίου), έκρινε νόμιμη την καταγγελία σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία, γιατί έγινε για σπουδαίο λόγο.


Αποφάνθηκε ότι το πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας

Ρεπορτάζ: Γωγώ Ζαββού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More