13 Νοε 2011

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


Η νέα συγκυβέρνηση, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του λαού, αποτελεί επιλογήτων δανειστών της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου με μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων και της κοινωνίας στην καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μημονίου.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε, επειδή απονομιμοποιήθηκε στη συνείδηση των εργαζομένων και του λαού, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η Κυβέρνηση που τη διαδέχεται, αποτελεί επιλογή που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό, φιλοδοξώντας ότι ετσι μπορούν να απορροφήσουν την ένταση και τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη κο. Παπαδήμο, αποτελεί μια συνειδητή επιλογή ανασυγκρότησης του αστικού – μνημονιακού μπλοκ, με την παρέμβαση θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας.

Πρόκεται καθαρά για τη διεύρυνση του Μνημονιακού μετώπου, ώστε να διασφαλιστεί απαρέγκλιτα, η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που προβλέπουν τον εγκλωβισμό της χώρας στη νέα δανειακή σύμβαση και την κατάρτιση ενός νέου ακόμα πιο σκληρού Μνημονίου με συνέχιση των βάρβαρων πολιτικών της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας και της ύφεσης.
Είναι προφανές ότι φοβούνται τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, ο οποίος αποσταθεροποιεί τους σχεδιασμούς τους και είναι σε θέση να ακυρώσει το βασικό πυρήνα των πολιτικών τους.
Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, όλα τα λαϊκά στρώματα που καθημερινά ρίχνονται στη φτώχεια και στο περιθώριο, μακριά από κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού τους σε ένα νέο κλίμα ανοχής και ψευδαισθήσεων, θα συνεχίσουν με νέα ένταση τους αγώνες, ώστε να στείλουν και αυτό το κυβερνητικό σχήμα και τους νέους σχεδιασμούς του στα αζήτητα.
Οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντι της παρελκυστικής τακτικής στην οποία επιδίδονται μετά την ιστορική σε μαζικότητα 48ωρη απεργία του Οκτωβρίου, παραμένοντας θεατές στις πολιτικές εξελίξεις, οφείλουν άμεσα να δώσουν συνέχεια και προοπτική, στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More