19 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


·         Το Πολυτεχνείο είναι κορυφαία πράξη αντίστασης του φοιτητικού κινήματος όχι μόνο εναντίον της χούντας, αλλά και εναντίον της Αμερικανοκρατίας που είχε επιβάλει και στηρίξει την Απριλιανή  δικτατορία. Ταυτόχρονα  με το διαχρονικό σύνθημα «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» το  φοιτητικό  κίνημα εξέφραζε το βαθύ πόθο του Ελληνικού λαού για εθνική         και κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της εξάρτησης,  στα οποία είχαν καταδικάσει             το λαό  μας οι   «προστάτες» μας  και η δικτατορία του κεφαλαίου. Τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής εξάρτησης ο λαός  τις υφίσταται ακόμη περισσότερο σήμερα και το τωρινό  αίτημα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων:  Ψωμί-παιδεία- ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73,  συνδέει  τη γενιά του Πολυτεχνείου με τη νέα γενιά του σήμερα, που βιώνει την πείνα ,την εργασιακή ανασφάλεια ή ανεργία των γονιών της, σχολεία χωρίς  βιβλία, χωρίς θέρμανση.

·         Γι΄ αυτό και οι νέοι και μαθητές μας αντέδρασαν. Οι μαθητικές καταλήψεις δείχνουν απόγνωση, θυμό, αδιέξοδο. Την ευθύνη έχει η πολιτεία. Που υποκριτικά ενδιαφέρεται για την αναπλήρωση της ύλης, αλλά αφήνει τους μαθητές χωρίς βιβλία για τρεις μήνες, χωρίς μέλλον και χωρίς καμιά ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αυτή η πολιτεία που έχει οδηγήσει όχι μόνο τη νεολαία, αλλά και όλο τον Ελληνικό σε απόγνωση, ενδιαφέρεται  υποκριτικά για την αναπλήρωση της ύλης και εγκρίνει ή προτείνει μαθήματα την ημέρα που τιμάμε  την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.
·         O  ΣΥΡΙΖΑ   Εκπαιδευτικών   νομού  Αιτωλ/νιας  καταγγέλλει  όλους  αυτούς  που  είχαν  την  « έμπνευση »  να  προσβάλουν   τη  μνήμη  του  Πολυτεχνείου.  Διευκρινίζουμε  ότι   από  πουθενά  δεν   νομιμοποιούνται  τέτοιες  αποφάσεις καθώς η  Υφυπουργός  Παιδείας κ Χριστοφιλοπούλου  στην   εγκύκλιο  σχετικά   με  τον  εορτασμό  του Πολυτεχνείου (αρ.πρωτ.129282/Γ2 10-11-2011) ορίζει  ρητά  πως  σε  όλα τα  σχολεία  πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  την 17η  Νοεμβρίου  δε  γίνονται  μαθήματα  αλλά  σχολικές  γιορτές. Η   κατρακύλα  που  τους  οδηγεί  η  υποταγή  στα  κελεύσματα  της  Τρόϊκας ,Δ.Ν.Τ.   όντας  υποταχτικοί  και  υπάλληλοι  δεν  έχει  τέλος .

·          Κανένας συνάδελφος δε θα δεχθεί να αμαυρώσει τη μνήμη του Πολυτεχνείου.         Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για αυτούς που ξεσηκώθηκαν, γι’ αυτούς που έπεσαν, γι΄αυτούς που βασανίστηκαν. Είναι παρακαταθήκη για τη νέα γενιά.          Εμείς ως δάσκαλοι έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των μαθητών μας και να μην υποκύψουμε στις σκοπιμότητες  μιας πολιτείας που έχει αναγάγει σε ύψιστο καθήκον την υποταγή της χώρας  μας στην ΕΕ και ΔΝΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More