10 Νοε 2010

4,25 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν από πνευμονία κάθε χρόνο

Η πνευμονία πλήττει πολύ μεγαλύτερο αριθμό παιδιών μικρής ηλικίας και αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή από την ελονοσία ή το AIDS, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα World Lung Foundation.

Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από πνευμονία και γενικότερα από λοιμώξεις του αναπνευστικού περίπου 4,25 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι μικρά παιδιά, σύμφωνα με το Associated Press.


"Γνωρίζουμε ότι πεθαίνουν τουλάχιστον 4 εκατ. άνθρωποι ετησίως, η διεθνής επιστημονική κοινότητα ωστόσο δεν αναγνωρίζει ακόμη τις λοιμώξεις αυτές ως ανεξάρτητη ομάδα ασθενειών" δήλωσε ο Πίτερ Μπαλντίνι, επικεφαλής του ιδρύματος World Lung Foundation.


Σκοπός του ιδρύματος αυτού είναι η ευαισθητοποίηση φορέων και κυβερνήσεων προκειμένου να διατεθούν κονδύλια για την καταπολέμηση της νόσου κυρίως στις υπό ανάπτυξη χώρες αλλά και να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου.


Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το ίδρυμα World Lung Foundation, η πνευμονία είναι υπεύθυνη για το θάνατο του 20% των ανηλίκων παγκοσμίως, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1,6 εκατ. θανάτους το 2008, σε σχέση με τους 732.000 θανάτους που οφείλονται στην ελονοσία και τους 200.000 που οφείλονται στον ιό του AIDS.


Καταγράφονται, εν τω μεταξύ, 156 εκατ. νέες περιπτώσεις πνευμονίας κάθε χρόνο, το 97% εξ αυτών στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Η αντιβίωση για την καταπολέμηση της πνευμονίας κοστίζει 27 σεντς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More