12 Νοε 2010

Και οι ανδρες προσποιουνται οργασμο...

Τελικά, δεν είναι μόνο οι γυναίκες που προσποιούνται ότι έχουν οργασμό. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η προσποίηση είναι πολύ συνηθισμένη και στα δύο φύλα, αν και τα κίνητρά της μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Στην πραγματικότητα, το ισχυρότερο κίνητρο για να προσποιηθεί ένας άνδρας οργασμό, είναι να διαφυλάξει το συναίσθημα της σχέσης και να μην πληγώσει τη σύντροφό του. Με τις γυναίκες, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο…

Η επιστημονική μελέτη έγινε από ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και συμμετείχαν 180 άνδρες και 101 γυναίκες, όλοι φοιτητές. Κάθε συμμετέχων ερωτήθηκε εάν προσποιήθηκε ποτέ οργασμό και για ποιους λόγους.
Περίπου το 10% των ανδρών και το 19% των γυναικών που είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις, κατά τις οποίες δεν υπήρξε διείσδυση, ανάφεραν ότι προσποιήθηκαν οργασμό.
Στην περίπτωση της διείσδυσης, το 86% των ανδρών και το 82% των γυναικών, ανέφεραν ότι προσποιούνται οργασμό κατά τη διάρκεια της πράξης.
Οι αιτίες
Οι άνδρες συνήθως προσποιούνται οργασμό όταν επιθυμούν να δώσουν τέλος στη σεξουαλική πράξη, χωρίς όμως να πληγώσουν τη σύντροφό τους. Συγκεκριμένα, οι μισοί άνδρες ανέφεραν ότι το κίνητρό τους ήταν αυτό.
Τα 80% των γυναικών ανέφερε ότι προσποιούνται οργασμό για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, είναι προκειμένου να ερεθίσουν περισσότερο τον σύντροφό τους και να «τελειώσει».
Το κίνητρο αυτό όμως, δηλαδή το να φτάσουν και οι δύο σε οργασμό, ασκεί μεγάλη πίεση και στα δύο φύλα, επισημαίνει η Carol Ellison, συγγραφέας του βιβλίου «Women's Sexualities: Generations of Women Share Intimate Secrets of Sexual Self-Acceptance».
«Όταν το σεξ γίνεται για λόγους επίδειξης με σκοπό την επιβράβευση ή εμπεριέχει τέτοιους στόχους και επιδιώκει τη στύση – διέγερση, διείσδυση και οργασμό, τότε είναι προβληματικό», επισημαίνει η Ellison.
Σύμφωνα με την ίδια ο όρος «σεξουαλική επιτυχία» θα πρέπει να οριστεί εκ νέου, ως κάτι το οποίο σε κάνει να νιώθει καλά για τον εαυτό σου, το σύντροφό σου και ως κάτι που βοηθά τη σχέση σας.
«Εάν λοιπόν, αλλάξεις το στόχο του σεξ και το μετατρέψεις σε κάτι που επιδιώκει τη δημιουργία αμοιβαίας ευχαρίστησης και εξεύρεσης όλωντων διαφορετικών τρόπων για τη δημιουργία ηδονής… τότε θα μάθεις πολλά περισσότερα για τη σεξουαλική απόκριση. Το σεξ θα μετατραπεί σε μία τελείως διαφορετική εμπειρία» καταλήγει η ίδια.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Sex Research».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More