19 Οκτ 2010

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η υπόθεση της κατασκευής του εργοστάσιου ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής για την διαφαινόμενη κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμη ύλη LPG στην περιοχή του Αστακού.
Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής αναφέρεται στις ανησυχίες και αντιρρήσεις οργανώσεων και φορέων της περιοχής για την κατασκευή του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό. Ανησυχίες που έχουν να κάνουν τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την υγεία των κατοίκων. 
Επισημαίνει την επικινδυνότητα του υλικού, που επιβεβαιώθηκε  με τον πιο τραγικό τρόπο από τα θανατηφόρα ατυχήματα στο Μεξικό, όπου  έκρηξη σε δεξαμενή με  υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG) είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 600 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο, ή στην Ιταλία όπου εξερράγη βαγόνι με αυτό το υλικό και είχαμε 16 νεκρούς.
Στη συνέχεια της ερώτησης του τονίζει, ότι  η επικινδυνότητα του LPG  έχει οδηγήσει  διεθνώς να αποφεύγεται η χρήση του στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας και εξαιτίας αυτού του λόγου παγκοσμίως να λειτουργούν μόνο 3 μονάδες (μια στο Πακιστάν και δυο στην Ιαπωνία).
 Καταλήγοντας στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής  ρωτάει την Κομισιόν:
·        αν γνωρίζει για την επικείμενη κατασκευή  του εργοστασίου,
·        αν εμπίπτει στην οδηγία ΣΕΒΕΖΟ ΙΙ,
·        αν είναι σύμφωνη με τους εθνικούς στόχους του 2020 για το «20-20-20» και τελικά
·        αν ενθαρρύνει η Κομισιόν την χρήση του LPG για την μεγάλη ηλεκτροπαραγωγή.
Το Γραφείο Τύπου
της Ν.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More