26 Αυγ 2010

ΕΙΚΟΣΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ( με 642 χιλιάδες ευρώ ετήσιο κόστος)

Eίκοσι νέοι σύμβουλοι Παπανδρέου
Θα ενισχύσουν το πρωθυπουργικό γραφείο


Τα 642 χιλιάδες ευρώ θα φτάσει το ετήσιο κόστος
Του Κωνσταντινου Zουλα


Παρά την προχθεσινή αυστηρή εντολή του πρωθυπουργού να σταματήσει η ανασχηματολογία, δεν ήταν και χθες λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκαν προθύμως να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις εντείνοντας έτσι την αίσθηση ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν θα περιορισθεί μόνο σε μεμονωμένες αντικαταστάσεις όσων τυχόν μεταπηδήσουν στην Αυτοδιοίκηση, αλλά θα επισπεύσει και τις δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα για τις οποίες έκανε λόγο τη Δευτέρα ο κ. Γ. Πεταλωτής.
Τη σχετική φημολογία, άλλωστε, ενίσχυσε η διαρροή και μιας απόφασης του ίδιου του πρωθυπουργού που είχε περάσει ώς χθες απαρατήρητη, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εν μέσω των «κυβερνητικών διακοπών» στις 6 Αυγούστου. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτήν, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί «άμεση την ανάγκη ενίσχυσης του πολιτικού του γραφείου» και αποφάσισε να προχωρήσει σε 20 έκτακτες προσλήψεις συμβούλων και συνεργατών του, οι οποίοι και προφανώς θα συνεπικουρήσουν τον νέο τρόπο λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης τον οποίο προανήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός. Σημειωτέον δε ότι
στη σχετική απόφαση προσδιορίζονται επακριβώς όχι μόνον οι ιδιότητες των νέων αυτών συνεργατών (σύμβουλοι σχεδιασμού στρατηγικής, επικοινωνίας, οργάνωσης, διοίκησης κ.λπ.), αλλά και η αμοιβή τους, η οποία θα είναι συνολικώς για φέτος 212.000 ευρώ και για καθένα από τα επόμενα χρόνια 642.000 ευρώ.
Κατά τα λοιπά, από τις χθεσινές δηλώσεις «ανασχηματολογίας» μεγαλύτερη αίσθηση έκανε αυτή του υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου (Κανάλι 1) καθώς διέψευσε ως εντελώς ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να μετακινείται στο Μαξίμου. Επικαλέστηκε, μάλιστα, συζητήσεις που έχει ο ίδιος με τον κ. Παπανδρέου. «Δεν έχω ενδείξεις ότι υπάρχει τέτοια σκέψη στο μυαλό του» είπε, αλλά πρόσθεσε βέβαια ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει τις οριστικές του αποφάσεις και ότι «είναι ζήτημα αρχής ένας υπουργός να διατελεί στην υπηρεσία του αρχηγού της κυβέρνησης». Μεταφέροντας επίσης το πνεύμα των αναμενόμενων αποφάσεων, ο κ. Γερουλάνος θέλησε να μειώσει τη σημασία που τους προσδίδει ο Τύπος -«δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτόν τον ανασχηματισμό» είπε χαρακτηριστικά- και άφησε να εννοηθεί ότι αποκλειστική στόχευση του κ. Παπανδρέου είναι να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης, υπονοοώντας έτσι ότι δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε πρόσωπα. Παρεμφερείς ήταν οι απαντήσεις που έδωσε και ο κ. Π. Ευθυμίου, ο οποίος αυτοεξαιρέθηκε του ανασχηματισμού, λόγω του θεσμικού ασυμβίβαστου που έχει ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, ενώ ο πρώην υπουργός κ. Κ. Γείτονας είπε (στη ΝΕΤ) πως «ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει το ταχύτερο για να τελειώνουμε» χαρακτηρίζοντας βλαπτική την ανασχηματολογία, στην οποία πάντως δέχθηκε να μετάσχει...
Νέες ανακοινώσεις
Αύριο, τέλος, αναμένονται από την Ιπποκράτους και νέες ανακοινώσεις για υποψηφίους δημάρχους στη Β΄ Αθήνας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται και οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ που μετρούν, μεταξύ άλλων, την απήχηση των κ. Γ. Καμίνη, Γ. Σγουρού, Γ. Μίχα, και Στ. Μπένου για την Περιφέρεια της Αττικής, όπως και της κ. Φώφης Γεννηματά και Γ. Καμίνη για τον Δήμο της Αθήνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More