26 Νοε 2010

Φακανάς Γιώργος-Υποψήφιος για βραβείο GRAMMY!!!


Φακανάς Γιώργος-Υποψήφιος για βραβείο GRAMMY!!!Ο Έλληνας μουσικός είναι υποψήφιος στην κατηγορία GRAMMY NOMINATION FOR BEST CONTEMPORARY JAZZ CD, με τον δίσκο του «Interspirit».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Έλληνας μουσικός είναι υποψήφιος για τέτοιο βραβείο, πράγμα που ανοίγει τους ορίζοντες και για άλλους, σπουδαίους, μουσικούς ή μπάντες οι οποίοι είναι σίγουρα αρκετοί στη χώρα μας.


Ο
Γιώργος Φακανάς είναι μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Αν και ξεκίνησε με κλασσική κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, πολύ σύντομα καταστάλαξε στο ηλεκτρικό μπάσο, "το όργανο που με έβαλε πραγματικά μέσα στη μουσική" όπως δηλώνει ο ίδιος. Υπήρξε μέλος σ' ένα από τα σημαντικότερα τζαζ γκρουπ της Ελλάδας, τους ΙΣΚΡΑ και της ορχήστρας "Τζαζ Νέων" της ΕΟΚ το 1981.

Μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του στο χώρο της μουσικής, ξεχωρίζουν, 11 συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, 2 στο Ηρώδειο, έχει διευθύνει τη Big Band της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα και άλλα ορχηστικά σχήματα. Έχει συμμετάσχει σε 800 περίπου δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας ως session μουσικός, μετράει 9 προσωπικούς δίσκους και 17 βιβλία μουσικού (διδακτικού) περιεχομένου.


Είναι ιδρυτής του Ωδείου Τέχνης και του πολυχώρου "Αθήνα Live", όπου πραγματοποιούνται συναυλίες και σεμινάρια από τους μεγαλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας jazz-fusion σκηνής. Τέλος, ο ίδιος έχει σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες με μουσικούς όπως οι: Mike Stern, Dave Wecki, Wallace Roney, Brett Garsed, Bob Franceschini κ.α.


Ποτέ άλλοτε Έλληνας μουσικός δεν έχει φτάσει να τιμηθεί σε αυτό το βαθμό!!!


1 Δεκεμβρίου θα βγει η τελική 5αδα και στις 13 Φεβρουαρίου στη 53 επίσημη τελετή, που θα γίνει στο Los Angeles θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών.


Γιώργο,σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει την αρχή και για άλλες Ελληνικές Μουσικές διακρίσεις, που έτσι κι αλλιώς το αξίζουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More