19 Οκτ 2020

Golden Dawn Girls: Δείτε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγή

 

Το News 24/7 προσφέρει στο κοινό για τρεις μέρες τη δυνατότητα να δουν δωρέαν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Golden Dawn Girls του Νορβηγού Håvard Bustnes.

 

 Μπορείτε να πατήστε αυτόν τον σύνδεσμο αυτόν τον σύνδεσμο και να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν το ντοκιμαντέρ, από το πρωί της Κυριακής και για 72 ώρες.

Όπως διαβάζουμε στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ.

Ο σκηνοθέτης καταγράφει την καθημερινότητα τριών γυναικών, της Ουρανίας (κόρη Νίκου Μιχαλολιάκου), της Τζένης (σύζυγος Γιώργου Γερμενή) και της Δάφνης (μητέρα Παναγιώτη Ηλιόπουλου), όσο η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά τη διάρκειά του μπορεί να δει πλήθος στοιχεία. Τη Δάφνη να μιλά για το ΠΑΣΟΚικό της παρελθόν, την Ουρανία να μας δείχνει την αγάπη της για τα ζώα και το δωμάτιό της, την Τζένη να μας λέει για την “κοινωνική δράση” της Χρυσής Αυγής και τα τρόφιμα που είχε στα γραφεία της.

Όλα αυτά όμως ο Νορβηγός δε μας τα δείχνει για να ξεπλύνει το φασιστικό τέρας, με life-style στοιχεία. Αλλά αντιθέτως για να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου, δείχνοντας πως οι “άνθρωποι της διπλανής πόρτας” μπορούν πολύ εύκολα να εξελιχθούν στους “φασίστες της διπλανής πόρτας” και να γίνουν κομμάτια του καθημερινού φασισμού που συναντάμε γύρω μας.

Επίσης, το ντοκιμαντέρ γίνεται εκ νέου επίκαιρο, με την έννοια ότι οι γυναίκες της ΧΑ ήταν αυτές που διεύθυναν σε μεγάλο βαθμό την εγκληματική συμμορία, αντικαθιστώντας τα ηγετικά στελέχη στο διάστημα της προφυλάκισής τους στις φυλακές Κορυδαλλού -κάτι που μπορεί να συμβεί και τώρα, επτά χρόνια μετά.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να δει κανείς ειδικά την οπτική πως εντάσσονται στη δράκα των νεοναζί γυναίκες, αγνοώντας ή παραβλέποντας τον μισογυνισμό που διέπει την ιδεολογία της και τον πολιτικό της λόγο, καθώς το γυναικείο στοιχείο είναι πάντα συμπληρωματικό και μένει αυστηρά στη σκιά του “πατερούλη” αρχηγού, του πάτερ-φαμίλια κοκ.


Μπορείτε να πατήστε αυτόν τον σύνδεσμο αυτόν τον σύνδεσμο και να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν το ντοκιμαντέρ, από το πρωί της Κυριακής και για 72 ώρες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More