3 Σεπ 2019

Δανεικά τα γλυπτά του Παρθενώνα ζητάει από τον Μπ. Τζόνσον ο Κυρ. Μητσοτάκης για το 2021

Να δα­νεί­σει η Βρε­τα­νία στην Ελ­λά­δα τα Γλυ­πτά του Παρ­θε­νώ­να προ­τεί­νει ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης στον Βρε­τα­νό ομό­λο­γό του Μπό­ρις Τζόν­σον.
https://atexnos.gr/wp-content/uploads/2019/09/glupta.jpg
 
Με συ­νέ­ντευ­ξή του στη βρε­τα­νι­κή εφη­με­ρί­δα «Observer» ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης ανα­φέ­ρει πως με αφορ­μή τους γιορ­τα­σμούς του 2021 για τα 200 χρό­νια από την επα­νά­στα­ση του ‘21 «θα προ­τεί­νω στον Μπό­ρις: Ώς μια πρώτη κί­νη­ση, να στα­λούν τα Γλυ­πτά του Παρ­θε­νώ­να στην Αθήνα ως δά­νειο για συ­γκε­κρι­μέ­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα. Από την πλευ­ρά μας θα στεί­λου­με πολύ ση­μα­ντι­κά αντι­κεί­με­να, τα οποία δεν έχουν βγει ποτέ από τη χώρα μας, για να εκτε­θούν στο Βρε­τα­νι­κό Μου­σείο».
Πρό­κει­ται για πρό­τα­ση ανταλ­λα­γής εκ­θε­μά­των ανά­λο­γη με αυτή που έκανε και στον Γάλλο Πρό­ε­δρο Εμα­νου­έλ Μα­κρόν.
Σε ότ,ι αφορά το αί­τη­μα για επι­στρο­φή των Γλυ­πτών του Παρ­θε­νώ­να ανα­φέ­ρει ότι «η απαί­τη­σή μας για επι­στρο­φή των Γλυ­πτών πα­ρα­μέ­νει ακέ­ραια».
Ο Observer ανα­φέ­ρε­ται, τέλος, σε δη­μο­σκό­πη­ση του YouGov, η οποία διε­ξή­χθη το 2014 και απο­κά­λυ­ψε ότι μόλις το 23% των ερω­τη­θέ­ντων επι­θυ­μεί να πα­ρα­μεί­νουν τα Γλυ­πτά στο Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More