26 Ιουλ 2019

Nissan: Ετήσια κέρδη 2 δισ. ευρώ, αλλά απολύει 12.500 εργαζόμενους


H «Nissan Motor» ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε 12.500 απολύσεις εργαζομένων σε όλο τον κόσμο έως το 2022 και θα μειώσει την παραγωγή, προκειμένου να περιορίσει το κόστος καθώς πλήττεται από αναιμικές πωλήσεις και αυξημένες δαπάνες και προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο αποπεμφθείς της πρόεδρος Κάρλος Γκοσν.
Η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης ότι κατακρημνίστηκαν τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου, σημειώνοντας βουτιά 98,5% στα 1,6 δισ. γεν (14,80 εκ. δολάρια), καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει «δυσκολίες» στη Βόρεια Αμερική.
Η αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε την πρόβλεψή της για ετήσια κέρδη ύψους 230 δισ. γεν (περίπου 2 δισ. ευρώ) για την οικονομική χρήση έως τον Μάρτη, ποσό που ωστόσο αντιστοιχεί σε μείωση κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος ενώ είναι το χαμηλότερο εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Η λύση εύκολη και γρήγορη. Στο δρόμο της ανεργίας 12.500 άνθρωποι…
Η αυτοκινητοβιομηχανία διευρύνει τις απολύσεις που είχε αρχικά ανακοινώσει τον Μάη καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στις ΗΠΑ.
Απολύει λοιπόν τους εργάτες για να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους, να μοιράσει μεγαλύτερο μέρισμα στους μετόχους και να διατηρήσει ισχυρή θέση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Το καπιταλιστικό σύστημα σε όλο του το μεγαλείο αμείλικτο απέναντι στους εργαζόμενους…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More