25 Ιουλ 2019

Είναι πολλά τα λεφτά «Αρχηγέ»

του Δημήτρη Ψαρρά
Ο Λαγός παίρνει τα χρήματα, ο Μιχαλολιάκος μένει μόνος στη «φωλιά» του με τις «μεραρχίες» που του έχουν απομείνει. Μόνο που τώρα αυτή η φωλιά, με «τους φασίστες, τους ναζιστές και τους μαχαιροβγάλτες», έχει ήδη αποκαλυφτεί στο δικαστήριο και επίκειται η τελική ετυμηγορία σε βάρος της.
Η κατάσταση διάλυσης της Χρυσής Αυγής πιστοποιήθηκε για ακόμα μία φορά το βράδυ του Σαββάτου. Η ναζιστική οργάνωση είχε καλέσει στα γραφεία της Αθήνας «όλους τους φίλους και τους υποστηρικτές του Λαϊκού Συνδέσμου» σε «πολιτική εκδήλωση» με θέμα «Η Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές – Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Εθνικιστικό Κίνημα». Κεντρικός ομιλητής θα ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος και επρόκειτο να απευθύνει χαιρετισμό ο «Αρχηγός» Μιχαλολιάκος.
Τελικά συγκεντρώθηκαν τριάντα-σαράντα άτομα και ανάμεσά τους κανένα από τα στελέχη που έχουν υποτίθεται παραμείνει στην οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε μόνος του με τον Παναγιώταρο και τον Μισιάκα (Μάστορα). Αφαντοι όλοι οι υπόλοιποι.
Αφαντος και ο Κασιδιάρης που συνήθως προλόγιζε τον «Αρχηγό» σ’ αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Προφανώς περιοδεύει ανά την Ελλάδα για να καταμετρήσει τις ψήφους που έλειψαν από την οργάνωση και της στέρησαν το περιπόθητο 3%.

Η συγκέντρωση

Το κλίμα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση ήταν το ίδιο με εκείνο που αποπνέει η ιστοσελίδα και τα έντυπα της οργάνωσης: επιστροφή στις παλιές «αξίες» του «Λαϊκού Συνδέσμου» (διάβαζε ναζιστικό ακτιβισμό εναντίον όλων) και περιφρούρηση του «Αρχηγού».
Οσο για τους αποχωρήσαντες «προδότες» υπό τον ευρωβουλευτή Λαγό, ο «Αρχηγός» περιορίστηκε σε ένα ανυπόγραφο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» την περασμένη Τετάρτη. Το κείμενο θύμιζε μια συνέντευξη του Λαγού, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, όπου ανάμεσα στα άλλα ο υπόδικος περιφερειάρχης καταφερόταν εναντίον των προκατόχων του ευρωβουλευτών Συναδινού και Επιτήδειου, λέγοντας: «Πέντε χρόνια πέρασαν ζωή χαρισάμενη, έβγαλαν πολλά λεφτά».
Στη συνέχεια πρόσθετε: «Οσον αφορά τους δύο στρατηγούς, είναι αηδιαστική η συμπεριφορά τους. Είναι ντροπή να τα λένε αυτά για τον Aρχηγό. Τους προκαλώ οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να βγάλουμε τα πόθεν έσχες μας και να δούμε ποιος ωφελήθηκε τόσα χρόνια από τη Χρυσή Αυγή. Εμείς διωκόμαστε, εμείς έχουμε δίκη σε εξέλιξη, δεν ξέρουμε τι ψευδείς κατηγορίες θα μας αποδώσουν. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, να το βουλώσουν και να κάτσουν στην άκρη τους, αυτοί που κέρδισαν από τη Χρυσή Αυγή».

Και ο Λαγός εξερράγη

Στην παρατήρηση ότι θα κερδίσει κι αυτός εφόσον γίνει βουλευτής, ο Λαγός εξερράγη: «Οχι, διότι εμείς έχουμε συμφωνήσει με τον Ν. Μιχαλολιάκο πως το 50% των απολαβών μας θα πηγαίνει κατευθείαν στο κίνημα για τα έξοδά του, για να συντηρηθεί. Ενώ αυτοί οι παλιάνθρωποι… όταν ερχόντουσαν στη φυλακή και τους λέγαμε πως δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για ψηφοδέλτια και τον αγώνα των εκλογών τούς είχαμε εξηγήσει πως το κίνημα συντηρείται από τις συνδρομές των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και είχαν συμφωνήσει, όταν όμως πήγαν στις Βρυξέλλες βρήκαν τρόπους για να μειώσουν το ποσό που έδιναν. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ήξερε κανείς, δεν θα ήταν ευρωβουλευτές χωρίς τη Χρυσή Αυγή».
Τώρα που ο Λαγός έκανε κάτι χειρότερο από εκείνο που είχαν τολμήσει οι κατ’ αυτόν «παλιάνθρωποι», δεν αρκέστηκε δηλαδή να μειώσει το ποσό που είχε συμφωνήσει να δίνει στον Μιχαλολιάκο, αλλά προτίμησε να τα κρατήσει όλα για τον εαυτό του, ο «Αρχηγός» δεν τολμά να τον καταγγείλει ανοιχτά, παρά μόνο με μισόλογα και υπονοούμενα.
Είναι τόσα πολλά εκείνα που τους συνδέουν στο εδώλιο και κυρίως η κατηγορία ότι διευθύνουν μια εγκληματική οργάνωση, ώστε ακόμα και τώρα που ο Λαγός τον έπιασε κορόιδο ο «Αρχηγός» δεν τολμά να πει τίποτα περισσότερο.

Ο «Αρχηγός»

Το μόνο που του έχει μείνει είναι να επαναλαμβάνει όσα έλεγε στην ίδια αίθουσα της οργάνωσης στις 3.9.2011. Ελεγε τότε: «Ναι! Είναι αλήθεια αυτά που λένε για μας. Είμαστε ακόμα πιο ακραίοι από όσο μπορούν να φανταστούν. Αλλά είμαστε δίκαιοι, είμαστε Ελληνες, αυτοί είναι αλήτες, είναι προδότες. […] Στις Ευρωεκλογές του 2009 βρέθηκαν 25.000 Ελληνες. Δύο αυξημένης μάλιστα συνθέσεως μεραρχίες. Ετσι βλέπουμε εμείς τους ψηφοφόρους μας» (Ιός, «Μιχαλολιάκος: Θα σας σπάσουμε τα κεφάλια», «Εφ.Συν.», 11.10.2014).
Οσο για τους «προδότες», ο Μιχαλολιάκος ήταν τότε ξεκάθαρος: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή [χτυπάει το χέρι του στο βήμα]. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν [παρατεταμένα χειροκροτήματα]. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους που θέλουν να ’ναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».
Ο Μιχαλολιάκος επιστρέφει λοιπόν και πάλι στη «φωλιά» του με τις «μεραρχίες» που του έχουν απομείνει. Μόνο που τώρα αυτή η φωλιά, με «τους φασίστες, τους ναζιστές και τους μαχαιροβγάλτες», έχει ήδη αποκαλυφτεί στο δικαστήριο και επίκειται η τελική ετυμηγορία σε βάρος της.
Και στο εδώλιο όπου καλείται να απολογηθεί ο «Αρχηγός» θα έχει δίπλα του αυτούς τους «προδότες και διπρόσωπους», με τους οποίους μέχρι σήμερα συμπλέει η υπεράσπισή του. Η «σπορά των ηττημένων του 1945» αυτή τη φορά θα μείνει άκαρπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More