16 Ιουλ 2019

Το "ΟΧΙ σε όλα" ΚΚΕ



Λένε πολλοί ότι αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ ήταν μια μόνιμη άρνηση ακόμη και σε σημεία που δεν υπήρχε λόγος να είναι αρνητικό.
Αυτό, εκτός από το ότι αποτελεί απαραίτητο κομάτι της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγεται  και από Αριστερούς ψηφοφόρους καλοπροαίρετα,
Είναι όμως έτσι;
Για να μην κλέβουμε πολύτιμο χρόνο θα αναφερθούμε σε ένα από τα βασικά θέματα πάνω στο οποίο χτίστηκε η προπαγάνδα "το ΟΧΙ σε όλα ΚΚΕ". Και μιλάμε βέβαια για το θέμα της απλής Αναλογικής.
Το καλοκαίρι του 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε για ψήφιση νομοσχέδιο για αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση όπως έλεγε της "Απλής αναλογικής".
Το ΚΚΕ τότε είχε τοποθετηθεί λέγοντας πως απορρίπτει τη λογική της κυβερνησης ότι " οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ του σχεδίου νόμου υπηρετούν  την πρόοδο, ενώ όσοι την απορρίπτουν ή την κατακρίνουν, ταυτίζονται με τη συντήρηση" και υποστήριξε ότι το θέμα του εκλογικού νόμου δεν μπορεί να ΄δωσει λύση σε καίρια προβλήματα του λαού.
Στις λεπτομέρειες όμως ψήφισε συνολικά "παρών", ενώ στις χωριστές ονομαστικές ψηφοφορίες καταψηφισε το άρθρο 3 που περιείχε την διατήρηση του ορίου του 3%, ενώ ψήφισε υπέρ στο άρθρο 1 που καταργούσε το μπόνους των 50 εδρών και το άρθρο 2 που έδινε δικαίωμα ψήφου στα 17.
Η διατήρηση του ορίου 3% σύντομα σημαίνει ότι ενα κόμμα που θα έπαιρνε π.χ. 2,9% ενώ θα δικαιούταν να κερδίσει 10 έδρες στη Βουλή, απλά θα έμενε με μηδέν έδρες εκτός Βουλής. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που λέμε γνήσια αποτύπωση της Λαικής θέλησης και ψήφου στον αριθμό των αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο, πράγμα που είναι και το ζητούμενο.
Δεν επρόκειτο λοιπόν για "Απλή Αναλογική" όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για μια "αναλογικότερη" ενισχυμένη αναλογική.
Και τότε βέβαια, αλλά ακόμη περισσότερο τώρα που πολλοί δεν θυμούνται ακριβώς τι είχε συμβεί, λεγόταν ότι το ΚΚΕ για άλλη μια φορά "διάλεξε το δρόμο της στείρας άρνησης". Μάλιστα...
Τι εκανε όμως το ΚΚΕ;
Αυτό που έκανε ήταν αυτό που κάνει πάντα.
Υπερψήφισε εκείνα τα σημεία που ήταν θετικά για το λαό.
Δηλαδή ψήφισε υπέρ στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών αλλά και στο δικαίωμα ψήφου στα 17. Επίσης υπερψήφισε το άρθρο που ζητούσε να ισχυσει ο νόμος από τις επόμενες εκλογές αν συγκέντρωνε 200 ψήφους.
Καμιά σχεση λοιπόν με στείρα άρνηση.

Και τότε και πάντα το ΚΚΕ αυτό που κάνει είναι να τοποθετείται θετικά σε οποιοδήποτε μέτρο είναι έστω και ελάχιστα θετικό για τα δικαιώματα του λαού, ακόμη κι αν διευρύνει με κάποιο τρόπο κάποιο δικαίωμα, ακόμη κι αν προσθέτει έστω και λίγα ευρώ στο λαικό εισόδημα.
Ανάλογη στάση κράτησε το ΚΚΕ στην διαδικασία ψήφισης της Συνταγματικης Αναθεώρησης όπου καταψήφισε τα άρθρα που θεώρησε ότι βρίσκονται σε αντιδραστική κατεύθυνση ενώ υπερψήφισε κάποια άρθρα που είχαν θετικό περιεχόμενο.
Π.χ.   Άρθρο 22 παρ. 1 : Αναγνώριση ίσης αμοιβής για ίσης αξίας εργασία, ανεξάρτητα από ηλικία.
- Άρθρο 22 παρ. 4: Αναγνώριση ότι η επίταξη υπηρεσιών απαγορεύεται ως μέτρο αντιμετώπισης των συνεπειών απεργίας.
- Άρθρο 33 παρ. 2: Κατοχύρωση του πολιτικού όρκου για την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Άρθρο 59 παρ. 1: Κατοχύρωση του πολιτικού όρκου για την ορκωμοσία των βουλευτών.
- Άρθρο 59 παρ. 2: Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των αλλόθρησκων βουλευτών, στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης του πολιτικού όρκου.
- Άρθρο 73: Καθιέρωση λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας.  κλπ.

Παρά τα όσα λέγονται λοιπόν είτε από ολοφάνερη πονηριά κάποιων που έχουν κάθε λόγο να συκοφαντούν το ΚΚΕ είτε εξ αιτίας λειψής πληροφόρησης, η αλήθεια πολλές φορές μιλάει από μόνη της.


Στόχος βέβαια της παραπληροφόρησης από την προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ είναι να δείξουν στους Αριστερούς ψηφοφόρους μια εικόνα του ΚΚΕ που να είναι γεμάτη παραλογισμό τέτοιον που να μοιάζει και με μίσος ακόμη για την "κυβέρνηση της Αριστεράς". Τους λένε έτσι με έναν υπόγειο τρόπο ότι ακόμη κι αν  υπάρχουν σοβαροί λόγοι να στραφεί κάποιος στο ΚΚΕ θα πρέπει να ξέρει ότι στρέφεται προς "παράλογους" που βλέπουν με εχθρότητα την Αριστερά!
Καμιά σχέση με την αλήθεια!

Η αλήθεια είναι ότι κάθε αριστερός άνθρωπος που με πόνο ψυχής είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να σαρώνει ό,τι ήταν αριστερό, αντιιμπεριαλιστικό, ανατρεπτικό, αληθινά και βαθια προοδευτικό, πραγματικά φιλολαικό και δημοκρατικό, δεν έχει κανένα λόγο να του χαρίσει την ψήφο του. Πόσω μάλλον όταν μπορεί να την δώσει στο ΚΚΕ, το κόμμα που εκφράζει με τον πιο πλήρη τρόπο το  όραμα για έναν καλύτερο και πραγματικά δίκαιο κόσμο με το λαό στο επίκεντρο.
Αυτοί που βλέπουν αυτό που έγινε αυτά τα 4 χρόνια, δηλαδή το άνοιγμα του δρόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την έφοδο της ΝΔ ακόμη και προς την αυτοδυναμία, δεν μπορεί παρά να θέλουν να τιμωρήσουν τον φταίχτη.

Είναι αυτοί που αργά αλλά σταθερά καταλαβαίνουν το πιο απλό πράγμα.
Οτι η θέση των Αριστερών είναι στο πλευρό του ΚΚΕ.
 
 https://giorgossarris.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More