6 Μαΐ 2019

Δολοφονεί γυναικόπαιδα το Ισραήλ

Τουλάχιστον 286 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί και 28.000 έχουν τραυματιστεί από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα!
Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινιακών εδαφών, δολοφονώντας αμάχους, ανάμεσα τους ένα μωρό και την έγκυο μητέρα του. 
Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, σκοτώθηκαν την Κυριακή το Βράδυ, σε νέους βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.
Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν «από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που στοχοθέτησαν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας»Μόνο την Κυριακή έχουν σκοτωθεί 15 άνθρωποι στη Γάζα, ενώ άλλοι έξι έχασαν τη ζωή του την Παρασκευή και το Σάββατο. 
Τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν μέχρι και προσφυγικούς καταυλισμούς. Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν χτυπήθηκε μια ομάδα Παλαιστινίων στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μπουρέιζ. Τρεις ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε άλλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό αλ Σάτι. 
Μετά τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές και τους θανάτους αμάχων, αυξήθηκαν και οι εκτοξεύσεις ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες στην πλειονότητά τους αναχαιτίζονται από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος».
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να κλιμακώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. 
«Έδωσα εντολή στον στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κράτους – δολοφόνου. 
Τουλάχιστον 286 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τον Μάρτιο του 2018
Το Σάββατο το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι 14 μηνών και η έγκυος μητέρα του, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές. Η αδελφή του κοριτσιού τραυματίστηκε σοβαρά όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους.
«Είχαμε καθίσει στο τραπέζι για να φάμε όταν το σπίτι βομβαρδίστηκε από ένα ισραηλινό αεροπλάνο. Η Σάμπα σκοτώθηκε επί τόπου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ξάδελφος του πατέρα της μικρής.
Από την 30ή Μαρτίου 2018, η Λωρίδα της Γάζας, που περιβάλλεται από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο και δοκιμάστηκε από τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ισραηλινό και τον αιγυπτιακό αποκλεισμό μετά το 2007, έχει μετατραπεί σε θέατρο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων.
Τουλάχιστον 281 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων που βαπτίστηκαν «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής».
Εξάλλου σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, πάνω από 28.000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί μέσα στον τελευταίο χρόνο από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα.
Βομβαρδίστηκαν τα γραφεία τουρκικού πρακτορείου «Anadolu»
Οι Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περίπου 250 ρουκέτες εναντίον περιοχών του νότιου και του κεντρικού Ισραήλ. Πολλές από αυτές αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, αναφέροντας πως το 70% των ρουκετών έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές. Ένας 60χρονος Ισραηλινός σκοτώθηκε σήμερα το πρωί όταν ρουκέτα έπεσε στο σπίτι του στην πόλη Ασκελόν και τραυματίστηκε σοβαρά μια 80χρονη ισραηλινή.
Η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε πως «στοχοθέτησε» 120 θέσεις της Χαμάς και άλλων Παλαιστινιακών οργανώσεων. Επίσης, κατέστρεψε δύο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι σε ένα από αυτά βρίσκονταν οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών και οι υπηρεσίες γενικής ασφάλειας της Χαμάς.

Σε ένα από τα πολυώροφα κτίρια στεγάζονταν και τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου «Anadolu». Ευτυχώς το προσωπικό του είχε απομακρυνθεί από το κτίριο λίγο πριν το πλήγμα, καθώς υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά. Η επίθεση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτήριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Εξισώνουν το θύτη και το θύμα
Η Αίγυπτος που έχει αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, προσπαθεί να παρέμβει για την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς τις επόμενες ημέρες ξεκινά και ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους.
Από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτέθηκε επί της ουσίας στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή της πατρίδας του, καθώς ζήτησε «τον άμεσο τερματισμό» των εκτοξεύσεων ρουκετών από τους Παλαιστίνιους, ενώ πρόσθεσε ότι στηρίζει «τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος και ο ΟΗΕ για την αποκλιμάκωση της έντασης».
Ως συνήθως οι ΗΠΑ δεν κράτησαν ούτε καν τα προσχήματα, τονίζοντας ότι στηρίζουν «το δικαίωμα» του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More