8 Μαΐ 2019

Ω, τι ψηφοθηρική αναισχυντία – Παίρνουν 9 και “δίνουν”… 1!!!

Ποιος Μαυρογιαλούρος και Γκόρτζος; Τσίπρας! Ο άνθρωπος που τόλμησε κι αυτό: Να βαφτίσει "13η σύνταξη" ακόμα και την μισή (και κουτσουρεμένη) σύνταξη-δώρο του Πάσχα!  
Ποιος Μαυρογιαλούρος; Ποιος Γκόρτζος; Ποιος Καλοχαιρέτας; Ποιος Μαντάς; Ποιος Γκρούεζας; Δεν υπάρχει πολιτικάντης “ήρωας” του ελληνικού κινηματογράφου, δεν υπάρχει τζουμπές της ψηφοθηρίας στην ελληνική πολιτική ιστορία, που δεν τον κατατρόπωσε ο Τσίπρας! Ο άνθρωπος που τόλμησε ακόμα κι αυτό: Να βαφτίσει “13η σύνταξη” ακόμα και την μισή (και κουτσουρεμένη) σύνταξη-δώρο του Πάσχα!  
Τα πολλά λόγια στα οποία επιδόθηκε ο κυβερνητικός θίασος προεξάρχοντως του πρωθυπουργού (Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος, Αχτζιόγλου), είναι – πράγματι – φτώχεια. 
Μπροστά σε τέτοια πολιτική αναισχυντία και σε τέτοια προεκλογική πασαρέλα “παροχών”, ας μιλήσουν οι αριθμοί: 

 α) Πριν μερικές μέρες, στις 2 Μαη, η κυβέρνηση κατέθεσε στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας του υπουργείου Οικονομικών. Εκεί τι είδαμε; Να αναθεωρούν για το 2019 τα πλεονάσματα πάνω κι από τα όρια λεηλασίας που είχαν καθορίσει στον προυπολογισμό! Ετσι, ενώ ο προυπολογισμός μιλούσε για φετινή λεηλασία ύψους 3,96% του ΑΕΠ, δηλαδή περί τα 7 δισ ευρώ πλεονάσματα, στο Πρόγραμμα που κατέθεσαν προβλέπεται πλεόνασμα 4,1%, που σε συνδυασμό με την πορεία του ΑΕΠ σημαίνει υπέρβαση των ανιλαικών στόχων κατά επιπλέον 1,14 δισ. ευρώ (δηλαδή πάνω από 8 δισ. καθόλη την διάρκεια του έτους). Και ω του θαύματος! Πόσα είναι τα “θετικά” μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας για το 2019; Είναι – ακριβώς – 1,14 δισ! Δηλαδή, τα κόλλυβα που μοιράζει σαν “παροχές” δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την – ισόποση – αύξηση των ήδη απάνθρωπων, εξοντωτικών, κανιβαλικών πλεονασμάτων για τα οποία δεσμεύτηκε στις Βρυξέλλες! Με άλλα λόγια: Είχε δεσμευτεί ότι θα πάρει 7, πήγε προχτές και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πάνω από 8 κι αυτά τα παραπανίσια κλεμμένα τα παρουσιάζει σαν… “επιστροφή-παροχή”! Αλλως πως: Ο Τσίπρας θα πάρει πάνω από 8 δισ. και (λέει ότι) θα… μοιράσει το 1! Αυτό στην κανονική ζωή λέγεται κλοπή εις την ογδόη. Στην γλώσσα του “ηθικού αριστερού πλεονεκτήματος” (όπως και στη γλώσσα της “λαικής” Δεξιάς των Σαμαράδων, Μητσοτάκηδων και Γεωργιάδηδων), λέγεται… “θετικά” μέτρα. 

β) Στις 2 Μάη, στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα που κατέθεσαν στις Βρυξέλλες, 
προβλέπετε ότι για το 2020 στα ήδη ψηφισθέντα πλεονάσματα που έχουν υπολογιστεί σε πάνω από 8 δισ. θα προστεθούν κι άλλα 800 εκ. ευρώ! Δηλαδή για το 2020 η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεσμευτεί σε πλεονάσματα περί τα 9 δισ. Τι έκανε, όμως, ο Τσίπρας και ο θίασός του; Είπαν ότι το 2020 θα προχωρήσουν σε… “θετικά” μέτρα ύψους 1,3 δισ. Δηλαδή: Θα έχουν βουτήξει 9 δις, κοντά 1 δισ πάνω από όσα αρχικά είχαν “υποσχεθεί” ότι θα βουτήξουν, κι επειδή η λεηλασία θα είναι μεγαλύτερη της προβλεπόμενης, από αυτά τα υπερκλεμμένα των υπερπλεονασμάτων  (λένε ότι) θα δώσουν 1,3 δισ (που σημειωτέον η μερίδα του λέοντος αφορά σε νέες φοροαπαλλαγές στους “επενδυτές” και σε επιδοτήσεις στο όνομα της εργασίας των νέων προς τους επιχειρηματίες μέχρι και 80% του μισθού). Αυτό στην γλώσσα των κανονικών ανθρώπων λέγεται κλοπή εις στην ενάτη και πολιτική υπέρ καπιταλιστών. Στη γλώσσα των “Γκόρτζων” λέγεται “πακέτο παροχών” και… φιλολαική πολιτική. 

γ) Σύμφωνα με το περσινό μεσοπρόθεσμο προέβλεπαν θηριώδη πλεονάσματα ως ποσοστό του ΑΕΠ ( 3,96% το 2019, σε 4,15% το 2020, σε 4,53% το 2021 και σε 5,19% το 2022) που μόνο για την τετραετία 2019-2022 υπολογίζονταν σε πάνω από 30 δισ. ευρώ. Κι όμως: Στις 2 Μάη κατέθεσαν στις Βρυξέλλες το νέο τους σχέδιο που σύμφωνα με αυτό θα υπάρχει υπέρβαση ακόμα κι αυτών των αντιλαικών, εξοντωτικών, κανιβαλικών στόχων κατά επιπλέον 5,5 δισ. ευρώ! Συγκεκριμένα υπολογίζουν ότι θα υπάρχει υπέρβαση της ήδη δεδομένης λεηλασίας κατά επιπλέον 1,14 δισ. ευρώ το 2019, κατά 800 εκ. ευρώ το 2020, κατά 1,22 δισ. ευρώ το 2021 και κατά 2,33 δισ. ευρώ το 2022. Και πως θα πετύχουν αυτό το “κατόρθωμα”; Μεταξύ άλλων με την κατακρεούργηση κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, όπως για την Υγεία που συμπιέζονται παραπέρα από 5,2% του ΑΕΠ το 2017, στο 4,7% του ΑΕΠ το 2022, καθώς και για την Παιδεία από το 3,9% του ΑΕΠ το 2017, στο 3,5% του ΑΕΠ το 2022. Αυτή την υπερκλοπή των 5,5 δισ. που έρχεται να προστεθεί πέραν της κλοπής των 30 δισ, την βαφτίζουν “δημοσιονομικό χώρο” και την πουλάμε στην προεκλογική περίοδο για μεταξωτή κορδέλα.   

δ) Πριν λίγες μέρες δόθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat και προηγουμένως δημοσιεύτηκε το Οικονομικό Δελτίο του υπουργείου Οικονομικών. Τι προκύπτει; Οτι η ψηφοθηρία των υπερ-υπερπλεονασμάτων δεν είναι παρά η συνέχεια της “χρηστής διαχείρισης” των υπερ-υπερπλεονασμάτων. Προσέξτε: Την περίοδο 2016-2018 τα υπερκλεμμένα, δηλαδή τα επιπλέον των προβλεπόμενων πλεονασμάτων, ανήλθαν στα 13,5 δισ. ευρώ. Και τι τα έκαναν τα επιπλέον, αυτά που βούτηξαν πάνω κι από όσα αρχικά είχαν υπολογίσει να βουτήξουν; Από τα 13,5 δισ.ευρώ έδωσαν τα 2,1 δισ. ευρώ σε ό,τι αποκαλούν “κοινωνικά μερίσματα”. Κι όμως: Αυτό που στην κανονική ζωή, το να βουτάς 13,5 και να… δίνεις 2, λέγεται κλοπή εις την εβδόμη, στην γλώσσα των Μαυρογιαλούρων λέγεται… “μέρισμα”. Τι άλλο έκαναν; Αφού τσάκισαν “κατακέφαλα” τον ελληνικό λαό, με τα υπερκλεμμένα κι από τα κλεμμένα έφτιαξαν, λέει, το… “μαξιλάρι” με το οποίο αφενός προπληρώνουν στο ΔΝΤ περί τα 4 δις και αφετέρου τώρα φτιάχνουν και ειδικό λογαριασμό ύψους 5,5 δις – όπως ανακοίνωσε ο Τσίπρας – για να εξασφαλίζουν προκαταβολικά τους δανειστές και τους τοκογλύφους μέχρι το 2022! Για τέτοιους (υπερ)… αριστερούς μιλάμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More