4 Απρ 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΨΥΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ 2019

Εκδήλωση από το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
Στις 2 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day), όπως καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και αρχής γενομένης από το 2008 διεξάγεται κάθε χρόνο.
Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό διοργανώθηκε και φέτος ενημερωτική εκδήλωση από το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ που εδρεύει στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κα. Λαμπρινή Κολοβού και η Παιδοψυχίατρος-Επιστημονική Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου.


 Στη συνέχεια, ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος, Πρόεδρος της ΕΨΥΠΕΑ, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και έκανε μία σύντομη εισαγωγή για τον Αυτισμό καθώς και για το έργο του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ.
 
 Έπειτα, η σκυτάλη δόθηκε στην κα. Ελένη Βαλαβάνη Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο και μέλος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, που μίλησε για τον ¨Αυτισμό στα πλαίσια σωματικών παθήσεων¨. Ακολούθησε παρουσίαση από την κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη,Ψυχολόγο με θέμα: ¨Αυτισμός: Σοβαρό αναπτυξιακό πρόβλημα στο παιδί: Οικογένεια-Σχολείο¨. 
 
 
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γεράσιμος Τουλιάτος, Διοικητικός Υπεύθυνος της ΕΨΥΠΕΑ, ενώ η κα. Αλέκα Κοσμά, Διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρουσίασε το επιστημονικό έργο των ομιλητών.


Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα για τον Αυτισμό και την ομαλή ένταξη των ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στην κοινωνία. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε μουσικό ταξίδι με εξαιρετική παρουσία από το σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ι. Π. Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπ. Χολέβα. 




 
Η ΕΨΥΠΕΑ ευχαριστεί θερμά την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για τη συνεργασία και τη συμβολή της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου κ. Σπ. Χολέβα και όλα τα μέλη του συνόλου εγχόρδων που πλαισίωσαν το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης καθώς και όλο τον κόσμο που με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση αγκάλιασε την προσπάθειά μας!

Για το Δ.Σ της ΕΨΥΠΕΑ
Ο Πρόεδρος
Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More