7 Ιουν 2017

«Mπίσνες» στο Ριάντ, αίμα σε Λονδίνο – Μάντσεστερ



   Κατ΄αρχάς ας δούμε πάνω σε ποιο έδαφος καλλιεργείται το αφιόνι που οπλίζει το χέρι αυτών των αιμοσταγών δολοφόνων.
   Ας δούμε πάνω σε ποιο βομβαρδισμένο – κατά κυριολεξία – τοπίο λειτουργούν τα εργαστήρια των Φρανκενστάιν του ισλαμοφασισμού και ποιά είναι η «πρώτη ύλη» που τους προσφέρεται για να στρατολογούν το εγκληματικό τους δίκτυο.
   ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Οι νεκροί μετά την 11η Σεπτέμβρη ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες εκ των οποίων οι άμαχοι ξεπερνούν τις 40.000. Οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τις 600.000. Στο Αφγανιστάν, όπου πρόσφατα ο Τραμπ έκανε χρήση της λεγόμενης «μητέρας των βομβών», δρουν 45 χώρες με 130.000 στρατιώτες.
   Η Βρετανία διαθέτει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ τη δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν που ανέρχεται σε 9.500 στρατιώτες.
   ΛΙΒΥΗ: Χάος! Πάνω από 5.000 νεκροί ο απολογισμός της «Ανοιξης», μισό εκατομμύριο άστεγοι, στα 2,5 εκατομμύρια τα θύματα επισιτιστικής κρίσης, πάνω από 450.000 παιδιά σε κίνδυνο αφανισμού, πάνω από 235.000 οι εγγεγραμμένοι από τον ΟΗΕ μόνο τον περασμένο Σεπτέμβρη να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς με πρώτη ευκαιρία, περίπου 250.000 ένοπλοι που κινούνται ανεξέλεγκτα στη χώρα, με τον αριθμό των μισθοφόρων του ISIS να ανέρχεται – σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ στους 6.000.
   Σύμφωνα με την περσινή έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου, η επέμβαση της Βρετανίας στη Λιβύη επέφερε «καταστροφικό αποτέλεσμα» με συνέπεια η χώρα «να καταρρεύσει πολιτικά και οικονομικά, και να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις διάφορες φυλές, να προκληθούν προσφυγική κρίση, εκτεταμένες παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και άνοδος της επιρροής σε ορισμένες περιοχές της χώρας του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS), ενισχυμένου με οπλισμό που εγκαταλείφθηκε από το καθεστώς Καντάφι». Στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι η Βρετανία «έπρεπε να γνωρίζει πως πολλοί Λίβυοι είχαν συμμετάσχει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν πολεμώντας στις τάξεις της αλ Κάιντα και θα πρέπει να αναμενόταν τι θα έκαναν όταν επέστρεφαν στην πατρίδα τους».
   ΣΥΡΙΑ: Πάνω από 320.000 νεκροί μεταξύ των οποίων περισσότερα από 17.000 παιδιά, πάνω από 2.000.000 οι τραυματίες, πάνω από 6,5 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι εντός της χώρας, πάνω από 5 εκατομμύρια οι πρόσφυγες.
Το 2015 ανακοινώθηκε ότι η Συρία ζει σχεδόν χωρίς καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα καθώς το 83% του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν λειτουργεί εξαιτίας του πολέμου ενώ το 80% και πλέον των πολιτών ζει κάτω από το όρια της φτώχειας, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 από τον ΟΗΕ και το πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκωτίας.
   ΙΡΑΚ: Ανυπολόγιστος αριθμός θυμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία Opinion Research Business μέχρι τον Αύγουστο του 2007 σκοτώθηκαν από 946.000 – 1.200.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Υγείας του Ιράκ, από το 2003 μέχρι τον Ιούνιο του 2006 είχαν σκοτωθεί από 104.000 μέχρι 223.000 άμαχοι. Αναφορές που φτάνουν ως σήμερα κάνουν λόγο για 650.000 νεκρούς άμαχους, 6.000.000 πρόσφυγες και πάνω από 5.000.000 ορφανά παιδιά.
  Δίπλα στα παραπάνω προσθέστε – ανάμεσα στα πολλά άλλα – τα δεκάδες χιλιάδες θύματα της Αιγύπτου, όπως και τα δεκάδες χιλιάδες θύματα της Υεμένης με τα 3.000.000 εκτοπισμένους, τα 16.000.000 ανθρώπους σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας και τα 9,6 εκατομμύρια παιδιά – σύμφωνα με την Unicef – σε συνθήκες οξύτατου υποσιτισμού.
  Η εικόνα, τέλος, θα ήταν ελλιπής αν ξεχνούσαμε δυο ακόμα εξαιρετικά σημαντικές παραμέτρους: Αφενός τις αβυσσαλέες κοινωνικές ανισότητες, όσο και την ιδεολογική παρακμή που επικρατούν στο εσωτερικό της Δύσης. Από εδώ δημιουργείται ο πολτός μέσα από τον οποίο στρατολογούνται οι γεννημένοι σε ευρωπαϊκό έδαφος φυσικοί αυτουργοί των ειδεχθών εγκλημάτων σαν αυτό που διαπράχτηκε στο Μάντσεστερ ή τον περασμένο Νοέμβρη στο Παρίσι.
***
   Ας έρθουμε τώρα να δούμε πως πολιτεύονται στο εσωτερικό των χωρών τους αυτοί που βομβαρδίζουν εκτός Ευρώπης για το «καλό της δημοκρατίας» και για την «πάταξη της τρομοκρατίας»:
   Πριν λίγες μέρες γνωστοποιήθηκε ότι η Βρετανία «έθαψε» έκθεση για την χρηματοδότηση από το εξωτερικό τρομοκρατικών οργανώσεων εξτρεμιστών ισλαμιστών που δρουν στη χώρα με την δικαιολογία από το υπουργείο Εσωτερικών ότι το περιεχόμενό της είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητο» (http://info-war.gr/i-vretania-ethapse-ekthesi-gia-ti-chrimatodotisi-tzichantiston/).
   Μάλλον το… ευαίσθητο του πράγματος θα πρέπει να οφείλεται – όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Γκάρντιαν» – στο γεγονός ότι στην έκθεση αναδεικνύεται ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στην ενίσχυση της τρομοκρατικής δράσης του ISIS…
   Άραγε, όμως, είναι γνωστή στη Δύση τέτοια σχέση της Σαουδικής Αραβίας με τον ισλαμοφασισμό;
1) Τόσο καλά γνωρίζουν ώστε προ οκταετίας ήταν η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ και τότε υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον που – τον Δεκέμβριο του 2009 – σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Wikileaks έγραφε ότι «η Σαουδική Αραβία παραμένει μια σημαντική βάση για την οικονομική στήριξη της Αλ Κάιντα, των Ταλιμπάν, και άλλων τρομοκρατικών ομάδων. Η Σαουδική Αραβία πράττει εναντίον της Αλ Κάιντα, στο επίπεδο μιας εγχώριας απειλής και όχι λόγω των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό».
2) Τόσο καλά γνωρίζουν ώστε προ τριετίας, ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, ο Γκερτ Μίλερ, μιλώντας μάλιστα στον κρατικό σταθμό ZDF, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλει, δήλωνε: «Αυτό το είδος κρίσης πάντοτε έχει μία προϊστορία […] Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, τα όπλα τους, είναι οι ¨χαμένοι γιοι¨. Πρέπει να ρωτήσουμε, ποιος εξοπλίζει, ποιος χρηματοδοτεί τους μαχητές του ΙΚ. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι ¨Κατάρ¨». Οι δηλώσεις του Μίλερ, μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ, μετά τον αρχικό σάλο που δημιουργήθηκε, όλως περιέργως «εξαφανίστηκαν» από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία… Βέβαια η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Κατάρ, αλλά για άλλους λόγους (βλέπε: Ιράν…). Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που αγνοεί τις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Κουβέιτ, Αραβικών Εμιράτων με ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία κοκ;
3) Τόσο καλά γνωρίζουν ώστε ακόμα και το Ιρακ ζήτησε πέρσι από τη Σαουδική Αραβία να δώσει εξηγήσεις ύστερα από την παραδοχή του Σαουδάραβα Υπουργού Εσωτερικών ότι υπήρξε συλλογή χρημάτων μέσα στο βασίλειο για να χρηματοδοτηθούν οι τζιχαντιστές που πολιορκούνταν από τις ιρακινές δυνάμεις στη Φαλούτζα. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Μανσούρ Αλ Τουρκί, η επίθεση που είχε εξαπολύσει το Ιράκ ενάντια στους τζιχαντιστές είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλοί έρανοι στη Σαουδική Αραβία για ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους. «Δεν μπορείς να ελέγξεις τις συμπάθειες των ανθρώπων», είχε πει τότε ο Τουρκί…
***
   Τι κάνουν, όμως, οι ηγέτες της Δύσης, αυτοί οι δακρυσμένοι κροκόδειλοι κάθε φορά που δολοφονούνται αθώοι στο Λονδίνο, στο Μάτσεστερ, στο Παρίσι, στο Μπατακλάν, στο Βερολίνο; Ιδού:
   Μόλις τον περασμένο Απρίλη η κυρία Μέι επισκέφτηκε την Σαουδική Αραβία. Ανάμεσα στα άλλα υπέγραψε και συμφωνίες πώλησης οπλικών συστημάτων αξίας τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών.
   Πως αντέδρασε η κυρία Μέι στις επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας της για την ενέργειά της αυτή; Όπως η Θάτσερ που πριν 30 χρόνια εκφωνούσε λόγους υποστήριξης στα ακροατήρια των μουτζαχεντίν. Απάντησε πως οι δεσμοί του Ηνωμένου Βασιλείου με τη χώρα είναι σημαντικοί για την ασφάλεια, την ευημερία, το εμπόριο και το μέλλον και στην επισήμανση ότι «τα όπλα που δίνονται από τη Βρετανία έχουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική καταστροφή»(http://www.skai.gr/news/world/article/343193/i-mei-uperaspizetai-to-taxidi-tis-sti-saoudiki-aravia/), η Βρετανίδα πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η Βρετανία είναι ένας σημαντικός «δωρητής βοήθειας»…
   Η Μέι, εκτός από τις συμφωνίες πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία (που εδώ και δύο χρόνια με αμερικανική και βρετανική υποστήριξη βομβαρδίζει την Υεμένη έχοντας προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα) έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο ταξίδι της να διασφαλίσει ότι η γιγάντια κρατική εταιρεία πετρελαίου «Saudi Aramco» θα επιλέξει το χρηματιστήριο του Λονδίνου για την πρώτη της δημόσια εγγραφή («Καθημερινή», 6/4/2017)…
   Ένα μήνα αργότερα από την Μέι, αρχές Μάη, στη Σαουδική Αραβία βρέθηκε μια ακόμα κυρία, συνοδευόμενη από μια στρατιά εκπροσώπων μεγάλων πολυεθνικών της χώρας της: Η καγκελάριος Μέρκελ. Πως έδωσε τη «μάχη» για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» η κυρία Μέρκελ στις επαφές της με τους Σαουδάραβες; Υπέγραψε διακρατικές συμφωνίες που μεταξύ άλλων αφορούν την εκπαίδευση στη Γερμανία Σαουδαράβων αξιωματικών του στρατού και της αστυνομίας ενώ υπογράφηκαν και συμφωνίες γερμανικών μονοπωλίων με Σαουδάραβες κυβερνητικούς αξιωματούχους που, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν την παράδοση από τη γερμανική πολεμική βιομηχανία «Heckler & Koch» σημαντικές ποσότητες «αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού».
   Σημείωση: Πριν τη Μέρκελ είχε επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, Ούρσουλα Φον ντερ Λέγεν, η οποία είχε μιλήσει για τις «εξαιρετικές διμερείς σχέσεις»στους τομείς της άμυνας, ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι «οι Γερμανοί βιομήχανοι το 2015 έκαναν ρεκόρ εξαγωγών στη Σαουδική Αραβία, πουλώντας σχεδόν τα πάντα όσον αφορά στους στρατιωτικούς και άλλους εξοπλισμούς: Ταχύπλοα περιπολικά ακτοφυλακής, τεθωρακισμένα του στρατού, εξοπλισμό για εναέριο ανεφοδιασμό αεροσκαφών, στρατιωτικά οχήματα 4Χ4, ανταλλακτικά μαχητικών αεροσκαφών, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη ποικίλης χρήσης… Χάρη στη «βοήθεια» των Γερμανών βιομηχάνων, η Σαουδική Αραβία το 2015 έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως στις αγορές όπλων και πολεμοφοδίων»(Δέσποινα Ορφανάκη, Ριζοσπάστης, 6/5/2017).
   Πριν από λίγες μέρες, μετά τις δυο κυρίες, την Σαουδική Αραβία επισκέφτηκε, φυσικά, ο Τραμπ. Οι εξοπλιστικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας ανήλθαν στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια! Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας έκανε λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές αξίας άνω 380 δισεκατομμυρίων!
   Ο Τραμπ δήλωσε: «Ήταν μια εκπληκτική ημέρα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Εκπληκτικές επενδύσεις στις ΗΠΑ και η στρατιωτική μας κοινότητα είναι πολύ ευχαριστημένη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε εσάς και τη Σαουδική Αραβία για τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στις ΗΠΑ και για τις πολλές θέσεις εργασίας»…
   Α, ναι, μην ξεχάσουμε και τον «σοσιαλιστή» χατζατζάρη, κατά κόσμο «Ολάντ». Αυτός ένα χρόνο πριν απένειμε στα Ηλύσια Πεδία τον ανώτατο τιμητικό τίτλο της Γαλλίας, την «Λεγεώνα της Τιμής» – το μετάλλιο που είχε θεσπίσει ο Μέγας Ναπολέων – στον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Mohammed bin Naif. Το μετάλλιο – σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας (SPA) – ήταν «η αναγνώριση για τις προσπάθειες του πρίγκιπα στην περιοχή και στον κόσμο να καταπολεμηθεί οι εξτρεμισμός και η τρομοκρατία»…
   Είναι η Γαλλία αυτού του χατζατζάρη και του Βαλς, εκλεκτού σήμερα του Μακρόν, η Γαλλία που πρωταγωνίστησε στις σφαγές σε Λιβύη και Συρία, που παρέδωσε επιθετικά όπλα στη λεγόμενη «συριακή αντιπολίτευση» και μέσω αυτής στους ισλαμοφασίστες το 2012, και τούτο παρά το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από το 2011.
   Η ομολογία είναι του ίδιου του Ολάντ και όπως γράφεται περιέχεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Ξαβιέ Πανόν, με τίτλο «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας» (εκδόσεις L’ Archipel). Εκεί σε συνέντευξή του προς τον συγγραφέα, ο Ολάντ ερωτηθείς για τις παραδόσεις γαλλικών όπλων, απαντά: «Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις»… Ανάμεσα στα άλλα όπλα που παρέδωσε η Γαλλία στο όνομα της καταπολέμησης του Άσαντ και σε… «σίγουρα χέρια», ήταν, σύμφωνα με το βιβλίο, κανόνια διαμετρήματος 20mm, μυδραλιοβόλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαρματικοί πύραυλοι…
   Και φυσικά είναι η Γαλλία, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, που τροφοδοτούσε με όπλα τον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» παρότι ήταν γνωστό ότι τα δύο τρίτα αυτού του εξοπλισμού προωθούνταν προς την Αλ Κάιντα στη Συρία.Ήταν οι μονάδες της Αλ Κάιντα που στη συνέχεια συσπειρώθηκαν – μαζί με τα γαλλικά όπλα τους – με τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους»…
***
   Ποιος φταίει, λοιπόν; Το… Ισλάμ, όπως σαλιαρίζουν οι πρόθυμοι σάλιαγκες της θεωρίας του «πολέμου των πολιτισμών»; Η΄ μήπως φταίνε οι Φρανκενστάιν που κατασκεύασαν το «είδωλό τους»; Που το τροφοδοτούν. Το χρηματοδοτούν και το εξοπλίζουν. Αλλά τώρα αναζητούν την «αιτία» στο αφιόνι με το οποίο, όμως, οι ίδιοι οι Φρανκενστάιν πότισαν τα τέρατά τους.
  Ποιος φταίει που για το κλείσιμο ακριβών συμβολαίων υπέρ εμπόρων όπλων, εργολάβων και πετρελαιάδων έκαναν τη ζωή να φαίνεται τόσο «φτηνή» στις χώρες που μακελεύουν με αποτέλεσμα τα κηρύγματα μισανθρωπισμού και παράνοιας περί «μαρτύρων» και «αντεκδίκησης» των ιμάμηδων του ισλαμοφασισμού να βρίσκουν τόπο ακόμα και στην Ευρώπη;
   Ποιος φταίει που η τρέλα του πολέμου έφτασε στα σπίτια μας;
   Οι πόλεμοι, οι δικοί τους πόλεμοι για τα πετρέλαια, για την ενέργεια, για τον έλεγχο των αγορών, για την επέκταση και την ανακατανομή της οικονομικής και γεωστρατηγικής ισχύος τους, είναι οι δικοί μας νεκροί στο Λονδίνο, στο Μάνστεστερ, στο Παρίσι, στη Νίκαια, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες. Αλλά και στο Χαλέπι, την Φαλούτζα, την Καμπούλ.
   Οι «σύμμαχοί» μας του ΝΑΤΟ, οι «εταίροι» μας της ΕΕ, αυτοί που όσους πρόσφυγες δεν πνίγουν στο Αιγαίο και δεν εγκλωβίζουν στην Ελλάδα τους «παζαρεύουν» με την Τουρκία, έφεραν την τρέλα του πολέμου τους στα σπίτια μας!
   Ο Φρανκενστάιν σπέρνει ανέμους και οι λαοί θερίζουν θύελλες. Ο Φρανκενστάιν – Ιμπεριαλισμός
  • που κατασκευάζει θεωρίες περί του «πολέμου των πολιτισμών» για να δικαιολογεί τους πολέμους των πολυεθνικών,
  • που άλλοτε συμμαχεί και στηρίζει και άλλοτε «αντιμάχεται» αντιδραστικά καθεστώτα,
  • που κατασκευάζει τέρατα όπως οι Μπιν Λάντεν, χτες, οι φονιάδες του «Ισλαμικού Κράτους», σήμερα, τέρατα τα οποία του είναι εξαιρετικά χρήσιμα είτε σαν σύμμαχοι είτε σαν αντίπαλοι,
  • που τροφοδοτεί μουτζαχεντίν με φόντο το Αφγανιστάν εδώ και 35 χρόνια προκαλώντας το σημερινό χάος,
  • που το αίμα των παιδιών του Μάντσεστερ και του Μπατακλάν το εγγράφει στους ισολογισμούς των πολυεθνικών του πετρελαίου και των μονοπωλίων των όπλων,
είναι τόσο αιμοσταγής και τόσο χυδαίος που αξιοποιεί πολιτικά και οικονομικά τον τρόμο και το αίμα που χύνεται στις ίδιες τις ευρωπαϊκές πόλεις, ρίχνοντας λίπασμα στον φασισμό και στην άκρα δεξιά, φαλκιδεύοντας ελευθερίες, κάνοντας διασύνδεση του προσφυγικού – μεταναστευτικού με την τρομοκρατία, πουλώντας «ασφάλεια» και βρίσκοντας άλλοθι για νέες επιδρομές.
Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών – Φρανκενστάιν είναι οι νεκροί μας! Και δεν θα σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς, αν δεν σταματήσουμε τους πολέμους τους, αν δεν συγκρουστούμε με την πολιτική που συνέχειά της είναι ο πόλεμος.
Κανένας άλλος τρόπος δεν υπάρχει να αφοπλίσουμε τα τερατώδη δημιουργήματά τους και να αχρηστεύσουμε το αφιόνι τους.
  Πηγή:enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More