9 Ιουν 2017

Ντροπή!

Η κυβέρνηση, δια του ΓΕΣ και του Καμμένου, τιμά τον Γρίβα, τον ιδρυτή της «Χ», τον ολετήρα της Κύπρου

 
E, λοιπόν αυτοί στην συγκυβέρνηση των Συριζανελ μπορεί να έχουν χάσει κάθε ίχνος ντροπής και τσίπας αλλά δεν θα μας τρελάνουν κιόλας.
Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος προσωπικά και το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι χωμένοι μέχρι τα μπούνια σ΄αυτή τη βρώμικη και ντροπιαστική υπόθεση  ιστορικής αποκατάστασης του Γρίβα που επιχειρείται στην Κύπρο από την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του κόμματός του, του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Είναι  γνωστός ο σάλος που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι στην εκδήλωση που θα γίνει μεθαύριο  Σάββατο (10/6) στη Λευκωσία επρόκειτο να μιλήσει και ο Καμμένος. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της απόδοσης τιμών στον αρχηγό της κατοχικής δοσιλογικής οργάνωσης «Χ», τον άνθρωπο που έπαιξε τον πιο βρώμικο ρόλο στην προδοσία της Μεγαλονήσου, στην Αθήνα προσπάθησαν να τα μπαλώσουν. Βγήκε έτσι η «Αυγή»  και σ’ ένα μονόστηλο μας ενημέρωνε ότι «Δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του Πάνου Καμμένου σε ημερίδα στην Κύπρο προς τιμήν του Γ. Γρίβα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Αυγής. Το εν λόγω συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου, και δημοσιεύματα του Τύπου έφεραν τον υπουργό Άμυνας να συμμετέχει σε αυτό. Τόσο το συνέδριο όσο και η φερόμενη συμμετοχή του Π. Καμμένου είχαν προκαλέσει αρνητικά σχόλια από πλευράς του ΑΚΕΛ».
Ας αφήσουν τα σάπια εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.
Ο Πάνος Καμμένος είχε κανονιστεί να μιλήσει στην ημερίδα  που οργανώνουν το «Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955-59», οι  «Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59», το «ίδρυμα απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59» και το… Γενικό Επιτελείο Στρατού Ελλάδας!
Για το χαρακτήρα της ημερίδας αντιγράφουμε από την «Χαραυγή», την εφημερίδα του ΑΚΕΛ: «Τίτλος της ημερίδας: “Γεώργιος Γρίβας Διγενής: Η ζωή και η δράση του”. Και η δράση του, στη βάση του προγράμματος της ημερίδας, ολοκληρώνεται το 1967, ως διοικητής της ΑΣΔΑΚ… Μετά το 1967, δηλαδή, δεν υπήρξε δράση του Γρίβα; Γιατί την αποκρύβουν οι διοργανωτές της ημερίδας; Ομιλητές όπως ο Δημήτρης Ταλιαδώρος και ο Σπύρος Δημητρίου θα μιλήσουν για τη συμμετοχή του Γρίβα στη μικρασιατική εκστρατεία ή για τη φοίτησή του στη Σχολή Πολέμου της Γαλλίας, ο Λεωνίδας Λεωνίδου για τον Γρίβα του 1940-44 ( σ. σ. τότε που παίζοντας σε διπλό ταμπλό με Γερμανούς και Εγγλέζους έπαιρνε όπλα από τους ναζί  για να χτυπήσει τον ΕΛΑΣ της Αθήνας) και ο Ανδρέας Κάρυος για τη δραστηριότητά του το 1945-1955». Και το σημείωμα της «Χαραυγής» κατέληγε: «Ασφαλώς ύμνους θα εκφωνήσουν και άλλοι για τον Γρίβα του ’55 κλπ. αλλά μέχρι το 1967…
Για την εγκληματική του δράση την περίοδο πριν από το προδοτικό πραξικόπημα ούτε λέξη».
Παρά τις διαψεύσεις για μη ανάμιξη του συνεταίρου του Τσίπρα στην εκδήλωση, μόλις χθες Τετάρτη μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου, ο εκπρόσωπος των οργανωτών Θ. Σοφοκλέους «επιβεβαίωσε ότι προσκλήθηκε ο κ. Καμμένος, αλλά λόγω ειλημμένης υποχρέωσης  θα διαβαστεί από κάποιον άλλον ο χαιρετισμός του στην απόδοση τιμών για τον Γρίβα» .  Τα εντός εισαγωγικών από τη σημερινή «Χαραυγή», την εφημερίδα που σε άλλο, προηγούμενο, σημείωμα της ανέφερε και τα εξής:
«Το κακό παράγινε όμως. Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το έγκλημα που μαύρισε τον τόπο και το λαό μας εξ υπαιτιότητας του Γρίβα και της εγκληματικής οργάνωσης που ίδρυσε, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ έρχεται με κάθε επισημότητα να τον εξαγνίσει, ευλογώντας ημερίδα αφιερωμένη στη ζωή και δράση του ολετήρα της Κύπρου, με την ευκαιρία των 120 χρόνων από τη γέννησή του. Ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης θα απευθύνει χαιρετισμό. Και στον κατήφορο αυτό την κυπριακή κυβέρνηση ακολουθεί και η ελληνική, αφού χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Ελλάδας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλούνται να απαντήσουν και να αιτιολογήσουν μια τέτοια συμμετοχή και απόδοση τιμής σε έναν άνθρωπο, όπως ο Γρίβας».
Ο σάλος για την ελληνική συμμετοχή σ’ αυτή την ιστορία συνεχίζεται. Οι αντιδράσεις κυρίως από το ΑΚΕΛ έντονες. Το αν τελικά θα διαβαστεί ή όχι  χαιρετισμός  του Καμμένου , λίγη σημασία έχει, αφού συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ακριβώς αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  αυτός ο υπουργός και αυτό το Γενικό Επιτελείο Στρατού που λίγες μέρες πριν οργάνωσαν την μεταφορά στην Ελλάδα των σορών Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν στην τουρκική εισβολή του 1974, βάζοντας τον Κασιδιάρη στην πρώτη τιμητική  γραμμή των επισήμων. Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρουν αυτοί της συγκυβέρνησης Εδώ δεν ντρέπονται να ασελγούν στη μνήμη των χιλιάδων αγωνιστών της Αριστεράς στην Ελλάδα. Στον Γρίβα  και στην Κύπρο θα κολλήσουν;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More