6 Οκτ 2014

Μετά από 20 χρόνια ποιος θα θυμάται…

Ο κ.Σαμαράς στην ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ δήλωσε ότι «παίρνει δύναμη» από την παρουσία στην εκδήλωση των πρώην ηγετών της ΝΔ. Ειδική ήταν η αναφορά του στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη:


    
Μετά το τέλος της ομιλάς του ο πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε από τον κ.Μητσοτάκη. Ο δε κ.Σαμαράς έσπευσε να του σφίξει το χέρι. Τόσο η από βήματος αναφορά του κ.Σαμαρά στον πρώην πρωθυπουργό όσο και το χειροκρότημα του δεύτερου προς τον πρώτο καθώς και η μεταξύ τους χειραψία, αξιολογήθηκαν σαν κορυφαίες ειδήσεις του διημέρου.
 Αυτά προχτές…
***
    Πριν από 20 και πλέον χρόνια, το 1993, ερωτηθείς για τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ (https://www.youtube.com/watch?v=bkVE6HeyQVo), είχε απαντήσει: «Τους προδότες αφήστε τους στην περιφρόνηση του λαού»...
   Ήταν τότε που ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στον κ.Σαμαρά μιλούσε για «συνομωσία και φυσικά προδοσία»:   
   
Μετά    Ήταν τότε που ο Κ.Μητσοτάκης στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και υπό τις ιαχές του πλήθους για τον «προδότη» Σαμαρά, εκτόξευε μύδρους από το Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης εναντίον του νυν πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για «συνασπισμό οικονομικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών» που είχαν ανατρέψει την τότε κυβέρνηση της ΝΔ:
   
   
Ήταν τότε που ο Α. Σαμαράς δήλωνε σε συνεντεύξεις τουΚαθημερινή», 4/7/1993):  «Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω “αρχηγός” της»
    Ήταν τότε που ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε για τον Κ.Μητσοτάκη και την διακυβέρνησή του (6/9/1993) ότι «η κατολί­σθηση της χώρας σε εθνικό, οικονομικό, θε­σμικό και κοινωνικό επίπεδο ξεπέρασε πλέον τα όρια του πολιτικού συναγερμού».
    Και ήταν τότε που ο Κ.Μητσοτάκης απαντούσε ότι: «Ο Αντώνης Σαμαράς έ­κανε απόψε το βήμα προς τη μεγάλη προδοσί­α του 47% του ελληνικού λαού. Γίνεται όργα­νο των αντιπάλων μας και των οικονομικών συμφερόντων των οποίων είναι δέσμιος (….) αδιαφορώντας για τα συμφέρο­ντα της χώρας και του ελληνικού λαού»
    Με την πάροδο των χρόνων ο κ.Μητσοτάκης στα προηγούμενα πρόσθετε και άλλα κοσμητικά για τον κ.Σαμαρά. Όπως, για παράδειγμα, οι μόλις προ τριετίας αναφορές του, για τον «λαικιστή» Σαμαρά:
***
   
 Σχόλιο πρώτο: Η στήλη εξομολογείται ότι δεν παρακινήθηκε να προβεί στις παραπάνω υπενθυμίσεις από την παρόρμηση «να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι». Εκείνο που μας παρακίνησε ήταν άλλο: Το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ.Σαμαρά στην εκδήλωση για την επέτειο της ΝΔ, στον λόγο που εκφώνησε, έγινε πάνω από μια φορά επίκληση του όρου πολιτική  «αξιοπρέπεια».
    Σχόλιο δεύτερο: Ουδέν σχόλιον…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More