11 Δεκ 2013

Τα ΜΑΤ στην Ιταλία έβγαλαν τα κράνη και αγκάλιασαν τους διαδηλωτές


Ιταλία: Τα ΜΑΤ στο πλευρό των διαδηλωτών, έβγαλαν τα κράνη και τους αγκάλιασανΕνας άνδρας των ιταλικών ΜΑΤ δίνει το χέρι του σε ένα μέλος του συνδικάτου Movimento dei Forconi, στη διαδήλωση που έγινε την Τρίτη το μεσημέι στο ΤορίνοΟι σκηνές είναι ασυνήθιστες και ενδεικτικές ότι οι κοινωνικές εντάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία διαπερνούν κάθε στρώμα και κάθε επαγγελματική κατηγορία: Ανδρες των δυνάμεων καταστολής που είχαν κληθεί να τηρήσουν την τάξη σε διάφορες ιταλικές πόλεις έσπευσαν να ανταλλάξουν χειραψίες με τους διαδηλωτές ενώ σε μία περίπτωση έβγαλαν τα κράνη τους και αγκάλιασαν τα μέλη των συνδικάτων που διαμαρτύρονταν.Το συνδικάτων των αστυνομικών της Ιταλίας, το Siulp, τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων που απεργούν τα τελευταία 24ωρα τονίζοντας ότι «συμμερίζεται πλήρως του λόγους των κινητοποιήσεων».
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο των αστυνομικών.


Οδηγοί φορτηγών, έμποροι, βιοτέχνες διαδηλώνουν τα τελευταία 24ωρα στην Ιταλία κατά των φορολογικών βαρών που καλούνται να σηκώσουν.

Τη Δευτέρα ορισμένοι αστυνομικοί στο Τορίνο, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Πόρτα Σούζα, αποφάσισαν να βγάλουν τα κράνη τους και να αγκαλιάσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απέναντί τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η ηγεσία της ιταλικής αστυνομίας, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι η βάρδια των εν λόγω αστυνομικών είχε λήξει και για αυτό έβγαλαν τα κράνη τους. Ωστόσο αυτή η εκδοχή διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το σωματείο των αστυνομικών.

Οι οδηγοί των φορτηγών έχουν στήσει μπλόκα σε πολλές περιοχές της Ιταλίας και σύμφωνα με αναλυτές οι κινητοποιήσεις ξεπερνούν τα στενά όρια των διαδηλωτών.

Κρίσιμη ημέρα θεωρείται η Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Λέτα καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν δυναμικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Ρώμης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More