15 Νοε 2013

ΓΑΛΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ!


ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!
ΜΟΙΡΑΙΑ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Σε ραγδαία ανοδική δυναμική βρίσκονται οι δυνάμεις της ακροδεξιάς σε Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία αλλά και σε σειρά άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.
Τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης συντηρητικών-σοσιαλδημοκρατών, ο όλο και πιο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ, η υποτονικότητα και συχνά η ενσωμάτωση των δυνάμεων της Αριστεράς στο σύστημα και ειδικότερα στο «ευρωπαϊκό σχέδιο», ευνοούν, δυστυχώς, την ακροδεξιά δυναμική και την επιρροή της στα πλατιά καταδυναστευόμενα εργατικά και λαϊκά στρώματα.
Να σημειωθεί ιδιαίτερα η εξαιρετικά ανοδική τάση του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν και ο ευθύς αντι-ευρώ και αντι-ΕΕ προσανατολισμός του, πράγμα που του προσδίδει το μονοπώλιο της μεγάλης δυσφορίας για τις ΕΕ –επιλογές στη Γαλλία.
Η Γαλλία, με την ιδιαίτερα καλπάζουσα πορεία της Μαρίν Λεπέν, κινδυνεύει να γίνει το κακό πρότυπο μιας ιδιαίτερα βαρύνουσας ακροδεξιάς κυβερνητικής απόκλισης στην Ευρώπη.
Είναι η ώρα της αφύπνισης, της ριζοσπαστικοποίησης και της αντεπίθεσης της Αριστεράς στην Ευρώπη με ένα σχέδιο προοδευτικής ανατροπής της ευρωζώνης και της ΕΕ με ορίζοντα το σοσιαλισμό και όχι υποταγής στα μη επιδεκτά μεταρρύθμισης πλαίσιά τους.
Εκπρόσωποι των ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους για τις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014 στο «Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ελευθερία» που πραγματοποιείται την Πέμπτη στη Βιέννη, μία ημέρα μετά τη σημερινή παρουσίαση στη Χάγη, από τους Μαρίν Λεπέν και Χέερτ Βίλντερς, του προγράμματος μιας κοινής καθόδου της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στις επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εκτός από το αυστριακό ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα των «Ελευθέρων», που συγκέντρωσε ποσοστό 20,5% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, στο «Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ελευθερία» θα υπάρχουν εκπρόσωποι του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», του βελγικού «Φλαμς Μπελάνγκ», του Σουηδικού ακροδεξιού κόμματος κ.α. ενώ στενοί δεσμοί αναπτύσσονται και με το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία του Χέερτ Βίλντερς όπως και την ιταλική Λέγκα του Βορρά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Συμμαχίας», τον Αυστριακό Φραντς Όμπερμαγιερ, ευρωβουλευτή του Κόμματος των Ελευθέρων, τα κόμματα-μέλη της Συμμαχίας θα επιδιώξουν μετά τις ευρωεκλογές το σχηματισμό μιας νέας πολιτικής παράταξης «πατριωτικών κομμάτων» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Φραντς Όμπερμαγιερ δηλώνει υποκριτικά πως δεν υπάρχουν επαφές με άλλα ομογάλακτα κόμματα όπως το «Γιόμπικ» στην Ουγγαρία ή το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) στη Γερμανία καθώς η «Συμμαχία» «απορρίπτει τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό». Ως βασικές αρχές της «Συμμαχίας» παρουσιάζεται η εναντίωση στο Ισλάμ, στη μετανάστευση, στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά και η κριτική τους κατά της ίδιας της ΕΕ, για την οποία η Μαρίν Λεπέν πρόσφατα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το ευρωπαϊκό όνειρο μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό εφιάλτη».
Σημειώνεται πως η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, αναφέρει πως «τα λαϊκίστικα δεξιά κόμματα που τάσσονται κατά της Ευρώπης» σε Γαλλία, Ολλανδία και Αυστρία συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 25% έως 30%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More