26 Απρ 2012

ΟΟΣΑ: Σε ένα χρόνο οι Έλληνες έχασαν το ¼ των εισοδημάτων τους λόγω φόρων


Απώλειες κατά 25% των εισοδημάτων των Ελλήνων λόγω φορολογίας σε ένα μόλις χρόνο καταγράφονται από την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση του εισοδήματος από μισθωτή εργασία. Δεύτερη χώρα σε εισοδηματικές απώλειες είναι η Νότια Κορέα με ποσοστό μείωσης 6,3% και ακολουθεί η Αγγλία με πτώση 4,3%.
Στην Ελλάδα η φορολογική επιβάρυνση επί του συνολικού εργατικού κόστους (μισθός συμπεριλαμβανομένων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμενου) διαμορφώνεται στο 37,8% καταγράφοντας μια αύξηση 4% σε σχέση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.
Σε παγκόσμια βάση, η επιβάρυνση σε σχέση με το μεικτό ημερομίσθιο αυξήθηκε σε 26 από τις 34 χώρες – μέλη του Οργανισμού, σε μια αντιστροφή της τάσης που παρατηρήθηκε τη διετία 2008 – 2009. Οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών αύξησαν τους φόρους επί των εισοδημάτων το 2011 σε μια προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων των προϋπολογισμών τους λόγω κρίσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More