ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
Yλικά
- 2-3 κιλά αρνί από χεράκι κομμένο σε μερίδες
- 2 φλιτζάνια ρύζι τύπου καρολίνα
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο (1+1)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 δαφνόφυλλα
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε ελαφρώς με το αλεύρι. Σοτάρουμε καλά το κρέας με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, αποσύρουμε από τη φωτιά. Mεταφέρουμε το κρέας σε βαθύ ταψί και το περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια νερό, το κρεμμύδι και τα υγρά του τηγανιού. Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Bγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο για να μην καούμε από τους ατμούς και προσθέτουμε στο ταψί το βούτυρο, το ρύζι, το 1 φλιτζάνι γιαούρτι και 2 φλιτζάνια νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο ανοιχτό και ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να γίνει το ρύζι και να ροδίσει το κρέας. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου