10 Φεβ 2012

Βροχή παραιτήσεων στην κυβέρνηση

  Βροχή παραιτήσεων στην κυβέρνησηΠαραιτήθηκαν η Μ. Ξενογιαννακοπούλου και οι 4 βουλευτές του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης, Ροντούλης, Γεωργίου). Αναμένεται παρέμβαση Παπαδήμου στη Βουλή. Από Δευτέρα ο ανασχηματισμός.

Τριγμοί στην κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υπέβαλαν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς επίσης το τέταρτο στέλεχος του ΛΑΟΣ, Γ. Γεωργίου, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθν. Άμυνας.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκφράζοντας τη διαφωνία της με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να κάνει παρέμβαση στη Βουλή, τονίζοντας ότι όποιος δεν ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση δεν έχει θέση στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις θα γίνουν μετά την υπερψήφιση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή την Κυριακή.
ΛΑΟΣ
Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, έδειξαν να διαφοροποιούνται από τον κ. Καρατζαφέρη, καθώς πληροφορίες τους φέρουν διατεθειμένους να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, την οποία αναμένεται να καταψηφίσει ο κ. Ροντούλης.
Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Ροντούλης αναφέρει πως θεωρεί την παραμονή του στην κυβέρνηση ασύμβατη με την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και αφού ευχαριστεί τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, διαβεβαιώνει ότι η εκτίμηση και ο σεβασμός προς το πρόσωπό του παραμένουν.
Στην επιστολή του ο κ. Βορίδης τονίζει ότι κατόπιν της απόφασης του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη δανεική σύμβαση και επειδή, όπως αναφέρει στην επιστολή, «η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του υπουργού πηγάζει και από την δική του πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας».
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει στην δική του επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο ότι παραιτείται μετά την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ για καταψήφιση της δανεικής σύμβασης «ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας ανεμπόδιστα για την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τόσο καίρια σημασία για το μέλλον της Ελλάδος ως μέλος της ΕΕ».
Tόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαιώνουν στις επιστολές τους τον Πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του και την προσπάθειά της στο δύσκολο έργο της «για τη σωτηρία της χώρας και το συμφέρον της πατρίδας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν. Σε σύντομη συνομιλία του ο κ. Βορίδης με δημοσιογράφους μετά την επίδοση της παραίτησης του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολιτική σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More