9 Σεπ 2012

Μια άλλη προσέγγιση για την έκθεση τοπικών προϊόντων!

Θεωρητικά μια έκθεση τοπικών προϊόντων-υπηρεσιών θα έπρεπε να είναι μια έκθεση που θα παρουσιάζει και θα ενημερώνει τον επισκέπτη για τα τοπικά προϊόντα-υπηρεσίες προκειμένου αυτά να προωθηθούν στην αγορά. Διαβάζω τόσες μέρες για επιτυχία της έκθεσης, για περισσότερους εκθέτες και ότι επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες των διοργανωτών για την επιτυχία της έκθεσης.
 Αυτά από την μια πλευρά.
Από την άλλη πλευρά θα προσπαθήσω να αναλύσω πως είδα εγώ τα πράγματα. Αρχικά πρέπει να πω ότι καλά κάναμε όλοι και στηρίξαμε την έκθεση με την παρουσία μας και έτσι πρέπει να γίνετε σε όλα τα τοπικά δρώμενα, σίγουρα πρέπει να γίνετε η έκθεση αλλά αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να γίνετε έτσι. Φέτος υποτίθεται ότι είδαμε περισσότερους εκθέτες, τι σημαίνει αυτό; Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσοι από αυτούς τους εκθέτες ήταν παραγωγικοί δηλαδή πόσοι από αυτούς παράγουν ένα προϊόν ή προσφέρουν υπηρεσίες που θα πρέπει να γνωρίσει η αγορά προκειμένου να μεγαλώσει η ζήτηση για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας! Συγγνώμη αλλά δεν μου λέει κάτι να δω ένα περίπτερο του επιμελητήριου ή κάποιων συλλόγων ή άλλων φορέων. Φυσικά και δεν απαξιώνω το έργο τους, προσφέρουν μεγάλο έργο στον τόπο αλλά δεν είναι προϊόν προς διαφήμιση, δεν μου λέει κάτι να υπάρχει ένας εκθέτης που κάνει μεταπώληση, μαζί με αυτούς θέλω να δω τι παράγει ο τόπος που θα το πουλήσει για να πετύχουμε τον στόχο. Θεωρώ λοιπόν ότι σε σχέση με πέρυσι  αυτού του είδους οι εκθέτες ήταν λιγότεροι ας αναλογίστουμε όλοι όσοι πήγαμε πόσους παραγωγικούς εκθέτες είδαμε!
 Σχετικά με την οργάνωση για μένα ήταν απαράδεκτη, και εξηγούμε λέγοντας ότι την πρώτη ημέρα μιλούσε ο πρέσβης του Βιετνάμ και ο κόσμος ήταν στα περίπτερα γιατί κανείς δεν είχε προνοήσει  ότι o κόσμος θα έφευγε από την εξέδρα και θα πήγαινε στον ανοιχτό διάδρομο της έκθεσης, δεν έγινε προγραμματισμένη ομιλία γιατί ο κόσμος δεν πήγαινε στον χώρο της ομιλίας που φώναζαν από τα μικρόφωνα, συναυλία η οποία κλείστηκε την τελευταία στιγμή(όπως φάνηκε) και μπήκε στο πρόγραμμα της έκθεσης δεν πήγε και τόσο καλά. Αν θέλουμε να μαζευόμαστε για να γνωριστούμε καλύτερα τρώγοντας σουβλάκια, πίνοντας μπύρες, κάνοντας συναυλίες και ρίχνοντας πυροτεχνήματα στην τελετή λήξης μπορούμε να το κάνουμε βάζοντας τον  Δήμο να πληρώνει, κατασπαταλώντας  δημόσιο χρήμα και φυσικά μπορούμε να το βαφτίσουμε αυτό από έκθεση μέχρι πανηγυράκι! Αν θέλουμε όμως το δημόσιο χρήμα να πιάνει τόπο και να βγαίνει προς τα έξω το Μεσολόγγι διαφημίζοντας όλα τα μαγαζιά όλες τις υπηρεσίες και το σημαντικότερο όλα τα τοπικά προϊόντα θα πρέπει να αρχίσει ο δήμος να οργανώνει καλύτερα ότι κάνει μιας και από τον κόσμο την συμμέτοχη την είχε.     
Υποψιάζομαι ότι ο Δήμος δεν έχει να πληρώσει τα έξοδα της έκθεσης (πάλι θα μείνουν απλήρωτοι προμηθευτές και επαγγελματίες της πόλης)  και βλέποντας τον κόσμο στην συναυλία Παπακωνσταντίνου (πολύ καλή συναυλία) δεν θα έχει να πληρώσει ούτε την συναυλία (αν η διοργάνωση ήταν δική του) άρα είναι πολύ πιθανό αυτά τα έξοδα να τα πληρώνουμε για καιρό, αν τώρα δεν είναι έτσι θα χαρώ ιδιαιτέρος και για να μην γκρινιάζω άδικα ας δημοσιεύσει ο Δήμος τα έσοδα και τα έξοδα για να ξέρουμε και εμείς τι γίνετε ξέχωρα από τα πυροτεχνήματα που βλέπουμε!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More