Έρευνες έχουν αποδείξει, πως τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β στον οργανισμό, ενδέχεται να προκαλέσουν συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως το θαυματουργό φολικό οξύ παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και επομένως θα πρέπει να αυξηθεί η πρόσληψη τροφών που εμπεριέχουν φολικό οξύ. Η ιδανικότερη πηγή πρόσληψης φολικού οξέος δεν είναι άλλη από τα ωμά λαχανικά, που θα πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι μας. Μια άλλη επίσης σημαντική πηγή φολικού οξέος είναι και τα όσπρια, που θα πρέπει και πάλι να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μενού μας.
Αλλά και πολύ ψάρι…
Το νερό φέρνει χαρά!
Το σελήνιο της ευτυχίας
Η μεσογειακή διατροφή είναι η λύση
Σεροτονίνη και όχι αντικαταθλιπτικά χάπια
Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό προκαλούν κακοκεφιά και εκδηλώνονται με συμπτώματα ήπιας κατάθλιψης. Οι επιστήμονες προτείνουν να αυξήσουμε τις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεϊνες, οι οποίες κρατούν ψηλά τα επίπεδα σεροτονίνης. Τέτοιες τροφές είναι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, ο τόνος, ο σολομός και τα φασόλια.
Το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα λέγεται, πως «ρίχνει» τη διάθεση. Οι γιατροί συμβουλεύουν, να προτιμούμε τροφές που κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τον γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι οι φακές και τα υπόλοιπα όσπρια, τα φρούτα (μήλα και πορτοκάλια) καθώς και τα δημητριακά που περιέχουν βρώμη και πίτουρο. Αντίθετα, οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι τα ζαχαρωτά και οι πατάτες και το λευκό ψωμί, θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς όχι μόνο προσθέτουν πολλές θερμίδες στον οργανισμό αλλά και προφανώς ευθύνονται για την κακοκεφιά μας…
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου