ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
► 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
► 150 γραμμάρια γραβιέρα
► 4 αβγά
► 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
► 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
► 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
► 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
► 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
► 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
► 3 ντομάτες
► 1 κουταλιά ζάχαρη για τις ντομάτες
► ελαιόλαδο
► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε το ψωμί στο νερό και αφήστε το μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το μουσκεμένο ψωμί, τα αβγά, το γάλα, το μαϊντανό, τη μουστάρδα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώστε το μείγμα και ζυμώστε.
Αφήστε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για να δέσει 1-2 ώρες πριν πλάσετε τα μπιφτέκια. Αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και πλάστε τα μπιφτέκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 λεπτά. Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες. Βάλτε τις σε ένα ταψί, αλατίστε τις, πασπαλίστε τις με τη ζάχαρη, ραντίστε τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις για 10 λεπτά στους 220oC.
Κόψτε τη γραβιέρα σε φέτες. Σκεπάστε κάθε μπιφτέκι με μία φέτα γραβιέρα, ψήστε τα στο γκριλ για 5-6 λεπτά και βάλτε επάνω από μία φέτα ψημένης ντομάτας. Συνοδέψτε τα με ψητές πατάτες.
(Από τον Βαγγέλη Δρίσκα, Gourmet Σεπτεμβρίου 2011)
http://www.enet.gr/?i=nostimies.el.kreas-poulerika&id=319204
► 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
► 150 γραμμάρια γραβιέρα
► 4 αβγά
► 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
► 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
► 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
► 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
► 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
► 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
► 3 ντομάτες
► 1 κουταλιά ζάχαρη για τις ντομάτες
► ελαιόλαδο
► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε το ψωμί στο νερό και αφήστε το μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το μουσκεμένο ψωμί, τα αβγά, το γάλα, το μαϊντανό, τη μουστάρδα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώστε το μείγμα και ζυμώστε.
Αφήστε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για να δέσει 1-2 ώρες πριν πλάσετε τα μπιφτέκια. Αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και πλάστε τα μπιφτέκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 λεπτά. Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες. Βάλτε τις σε ένα ταψί, αλατίστε τις, πασπαλίστε τις με τη ζάχαρη, ραντίστε τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις για 10 λεπτά στους 220oC.
Κόψτε τη γραβιέρα σε φέτες. Σκεπάστε κάθε μπιφτέκι με μία φέτα γραβιέρα, ψήστε τα στο γκριλ για 5-6 λεπτά και βάλτε επάνω από μία φέτα ψημένης ντομάτας. Συνοδέψτε τα με ψητές πατάτες.
(Από τον Βαγγέλη Δρίσκα, Gourmet Σεπτεμβρίου 2011)
http://www.enet.gr/?i=nostimies.el.kreas-poulerika&id=319204
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου