1 Νοε 2010

Ο ΟΑΕΔ “σπάει” τη Συλλογική Σύμβαση!

Posted Image
10.000 νέοι άνεργοι θα βρουν δουλειά (αν τη βρουν) με 591 ευρώ και όχι με 739 και μάλιστα με τη βούλα του ΟΑΕΔ

Αυτή μάλιστα η κίνηση βαφτίστηκε ... πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων ανέργων. Ουσιαστικά και χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η ρύθμιση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα (αυτή είναι η ρύθμιση που άνοιξε το παραθυράκι) ο ΟΑΕΔ ανοίγει διάπλατα την πόρτα ώστε χιλιάδες άνθρωποι που δεν βρίσκουν δουλειά να δουλεύουν, αν τα καταφέρουν, με μισθό στο 80% αυτού που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση.
Παράλληλα ανοίγει ένας νέος κύκλος εκμετάλλευσης καθώς το πρόγραμμα είναι για έξη μήνες κατά τους οποίους ο ΟΑΕΔ καλύπτει ασφαλιστικές εισφορές. Το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί ως 12 μήνες και ο εργοδότης έχει την ευκαιρία να προσλαμβάνει νέους με μισθούς πείνας, να μην πληρώνει τις εισφορές στο κράτος και προφανώς στους έξι ή στους δώδεκα μήνες να τους αντικαθιστά με άλλους για να μπορεί να διαιωνίζει την κατάσταση αυτή.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν νέοι άνεργοι από 16 ως 24 ετών και όπως στην περίπτωση των διαβόητων stage γίνεται για να αποκτήσουν οι νέοι ... εμπειρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More