7 Μαΐ 2022

Κύμα πανελλαδικών αντιδράσεων από ΚΥΔ και αγροτικούς φορείς για τα αδιέξοδα του ΟΣΔΕ

 


Πανελλαδικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον το κύμα αντίδρασης για τις σοβαρές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει μέχρι σήμερα η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα ΚΥΔ να αδυνατούν να προχωρήσουν στην υποβολή και στην οριστικοποίηση των αιτήσεων των παραγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, εκπρόσωποι εκατοντάδων πιστοποιημένων ΚΥΔ της χώρας έχουν έρθει σε επικοινωνία, και έχουν συμφωνήσει να συνυπογράψουν επιστολή την οποία θα αποστείλουν όχι μόνο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Όπως μαθαίνουμε, σήμερα Παρασκευή 6/5 συμφώνησαν από κοινού στο περιεχόμενο της επιστολής. 

Σε γενικές γραμμές στην επιστολή θα περιγράφουν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το σύστημα, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η διαδικασία και ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων. 

Η επιστολή αναμένεται να αποσταλεί και να κοινοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα οριστεί μία αντιπροσωπεία, η οποία θα ζητήσει συνάντηση τόσο με τον υπουργό όσο και με τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.  

Οι εκπρόσωποι των ΚΥΔ και των αγροτικών φορέων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα δίνοντας μία ουσιαστική λύση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τίθενται σε κίνδυνο οι ενισχύσεις των Ελλήνων παραγωγών.

 

https://www.ypaithros.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More