12 Νοε 2019

DiscoverEu: Δωρεάν ταξίδια με τρένο σε όλη την Ευρώπη!

Με την DiscoverEu έχετε την δυνατότητα να ταξιδέψετε δωρεάν με τρένο, για να γνωρίσετε από κοντά την κουλτούρα όλης της Ευρώπης.
«Το πρόγραμμα DiscoverEU έχει ανοίξει στους νέους Ευρωπαίους εντελώς νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την ήπειρό τους», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Τίμπορ Νάβρατσιτς.
δωρεάν ταξίδια
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 18 χρονών και μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από σήμερα, για τα 20.000 δωρεάν εισιτήρια που δίνει η Ευρωπαϊκή επιτροπή για ταξίδια με τρένο σε όλη την Ευρώπη. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα για δωρεάν εισιτήρια υφίσταται εδώ και ενάμιση χρόνο. Η Ε.Ε διένειμε περίπου 50.000 εισιτήρια στους προηγούμενους γύρους. Πάνω από 275.000 νέοι υπέβαλαν αιτήσεις. Τα εισιτήρια αυτού του γύρου ισχύουν για έναν μήνα κατ ‘ανώτατο όριο για την περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.  
Οι 18ρηδες θα πρέπει να ταξιδέψουν με το τρένο, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία, με πλοίο και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με αεροπλάνο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά να συμμετάσχουν στην επιλογή.  
Εάν η κράτηση γίνει από ταξιδιωτικό πρακτορείο μπορούν να ταξιδέψουν το πολύ σε δύο χώρες. Αν επιλέξουν ευέλικτες κρατήσεις τότε μπορούν να να ταξιδέψουν θεωρητικά σε όσες χώρες θέλουν όπως και με το Interrail.  

Ποια χώρα είναι πρώτη στις αιτήσεις;

Μέχρι τώρα οι Ιταλοί έρχονται πρώτοι στις αιτήσεις. Έχουν υποβάλει πάνω από 46.000 νέοι Ιταλοί, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί με 43.000 αιτήσεις. Σε όλες τις χώρες υπήρχαν σημαντικά περισσότεροι αιτούντες από τον αριθμό των αιτήσεων.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται φέτος από την Ε.Ε με 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2020 θα διατεθούν 25 εκατομμύρια ευρώ.  
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώστε την αίτηση σας εδώ: https://europa.eu/youth/discovereu_el

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More